ANALITICE LA 404
ANALITICE LA 404
Am mai multe masini luate in leasing.Vreau sa folosesc programul SAGA C, am introdus soldurile la furnizori cu 01.01.2009, unde introduc analiticele la contul 404 ? 

Analiticele se introduc pe urmatoarea cale:
Fisiere---->Plan Conturi----> aici aleg ADAUG, si imi creez analiticele dorite.
Atentie, este bine ca analiticele sa respecte formatul 404.XXXXX unde X ia valori intre 0 si 99999.
Se pot crea si cu litere dar sunt inestetice, parerea mea!
Fisiere---->Plan Conturi----> aici aleg ADAUG, si imi creez analiticele dorite.
Atentie, este bine ca analiticele sa respecte formatul 404.XXXXX unde X ia valori intre 0 si 99999.
Se pot crea si cu litere dar sunt inestetice, parerea mea!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
Re: MULTUMESC
cojocarie scrie:Sunt utilizator nou, multumesc, pana la urma i-am dat de capat.Cred ca voi mai avea nelamuriri, dar incerc si pe urma ....ajutor
sieu am inregistrat mai intai la 401xxxxx dupa care am revenit si am modificat401xxxxxx in 404xxxxx dar am ramas si cu sold in 401xxxx cu aceeasi valoare, mi se dubleaza si 2133.Ce sa fac?
pt.ciobanum
1.In Operatii->Intrari verifica daca n-ai de 2 ori inregistrata fact., prin ct 401xxxxsi prin ct 404xxx.
Daca asa este ,sterge pozitia cu inreg .prin ct.401.(din ecran de jos de la ,,Intrari" gasesti care e poz. de sters din ecran 1.vezi NC.Dai clic pe poz.din ecran 1,devalidezi si apoi dai ,,sterge").
2.Poti sterge si din
Operatii ->Articole contabile inregistrarea 2133=401xxx
1.In Operatii->Intrari verifica daca n-ai de 2 ori inregistrata fact., prin ct 401xxxxsi prin ct 404xxx.
Daca asa este ,sterge pozitia cu inreg .prin ct.401.(din ecran de jos de la ,,Intrari" gasesti care e poz. de sters din ecran 1.vezi NC.Dai clic pe poz.din ecran 1,devalidezi si apoi dai ,,sterge").
2.Poti sterge si din
Operatii ->Articole contabile inregistrarea 2133=401xxx
-
iti multumesc am sa vad ce pot face maine azi a trebuit sa plec si acum sunt f.obosita si este tarziu ,m-am chinuit destul astazi cu acest program -este prima luna cand lucrez ianuarie 2009 dar nu stiu daca o scot la capat mi-a iesit perii albi mai am si alte neclaritati. noapte buna si pe mainestoicat scrie: pt.ciobanum
2.Poti sterge si din [
b]Operatii ->Articole contabile [/b] inregistrarea 2133=401xxx
-
404 rasp.
iti multumesc am sa vad ce pot face maine azi a trebuit sa plec si acum sunt f.obosita si este tarziu ,m-am chinuit destul astazi cu acest program -este prima luna cand lucrez ianuarie 2009 dar nu stiu daca o scot la capat mi-a iesit perii albi mai am si alte neclaritati. noapte buna si pe maine[/ciobanum147 scrie:stoicat scrie: pt.ciobanum
2.Poti sterge si din [
b]Operatii ->Articole contabile [/b] inregistrarea 2133=401xxx
Am omis sa spun ca 404xxxxx este furnizor intracomunitar cu taxare inversa cand l-am inregisrat in 401xxxx am ales T si-mi inregistra tva ,dar acum cand am modificat si l-am transferat la achizitii intracomunitare nu-mi mai opereaza si tva .INTREBAREA ESTE ;pot sa fac taxarea inversa prin articole contabile direct sau trebuie sa bifez ceva la achiz.in valuta eu nu gasesc nimic.deci am rezolvat cu dublarea sumei dar ma lovesc de tva ce fac? multumesc
Nu lucrez cu valuta,dar din cate stiu ,ai manualul de lucru in Help, gasesti acolo cum trebuie sa procedezi,la ,,Intrari in valuta"
La intrari in valuta din cate am inteles eu ,ai ultima coloana din ecranul 1 l,,Tip" unde trebuie sa selectezi ,,Taxare inversa"
Citez din manual:
,,Achiziţii intracomunitare - sunt considerate acele intrări la care furnizorul se crează în nomenclatorul de furnizori cu sediul într-o ţară a UE.
TIP -" Taxare inversă" - se aplică la achiziţii intracomunitare de bunuri, "
Sigur,sunt si alte pareri,a acelor colegi care au astfel de cazuri,rog sa-si spuna parerea.
PS.Programul Saga nu e greu de invatat,ai manualul de utilizare care te ajuta f.mult si discutiile de pe forum.Ori ce inceput nu-i usor,dar repede te vei descurca ..
La intrari in valuta din cate am inteles eu ,ai ultima coloana din ecranul 1 l,,Tip" unde trebuie sa selectezi ,,Taxare inversa"
Citez din manual:
,,Achiziţii intracomunitare - sunt considerate acele intrări la care furnizorul se crează în nomenclatorul de furnizori cu sediul într-o ţară a UE.
TIP -" Taxare inversă" - se aplică la achiziţii intracomunitare de bunuri, "
Sigur,sunt si alte pareri,a acelor colegi care au astfel de cazuri,rog sa-si spuna parerea.
PS.Programul Saga nu e greu de invatat,ai manualul de utilizare care te ajuta f.mult si discutiile de pe forum.Ori ce inceput nu-i usor,dar repede te vei descurca ..
-
Furnizor imobilizari si normal
Nu am intele de la voi, cum reusiti sa lucrati in acelasi timp si cu 401.x si cu 404.x
La mine furnizorul x este si 401 si 404 si lucrez cu el in acelasi timp, constant luna de luna.
Cum fac analiticele, va rog ca nu-mi ies.
La mine furnizorul x este si 401 si 404 si lucrez cu el in acelasi timp, constant luna de luna.
Cum fac analiticele, va rog ca nu-mi ies.
Exemplu:
Sa zicem ca ai un furnizor 401.00010 Azur SRL, creezi inca un furnizor, doar ca dupa denumire eu zic sa pui un 404 (ex: "Azur SRL (404)") ca si stii diferenta, iar la cont analitic modifici din 401 in 404 si te asiguri ca analiticul sa fie la fel ca la 401, adica daca urmatorul furnizor ar fi 401.00050 tu modifici in 404.00010.
Daca nu te-am lamurit sa-mi zici si incerc o alta abordare.
Sa zicem ca ai un furnizor 401.00010 Azur SRL, creezi inca un furnizor, doar ca dupa denumire eu zic sa pui un 404 (ex: "Azur SRL (404)") ca si stii diferenta, iar la cont analitic modifici din 401 in 404 si te asiguri ca analiticul sa fie la fel ca la 401, adica daca urmatorul furnizor ar fi 401.00050 tu modifici in 404.00010.
Daca nu te-am lamurit sa-mi zici si incerc o alta abordare.