inregistrare amortizare imobilizari

felead1

inregistrare amortizare imobilizari

#1 Mesaj de felead1 »

Am urmatoarea problema : am o autoutilitara inregistrata in contabilitate, cu amortizarea lunara aferenta. Amortizarea o face automat programul in fiecare luna. La inchiderea lunii decembrie a aparut un mesaj "amortizarea pare a fi deja inregistrata". Am continuat cu inchiderea si intr-adevar, uitandu-ma in balanta, amortizarea apare dubla ca suma. Am intrat in articole contabile si acolo apare aceeasi operatiune de 2 ori. Am incercat sa sterg una din ele, din articole contabile, dar imi apar niste sume cu minus in balanta. Ce sa fac? Nu stiu de unde provine eroarea.

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Stergerea unor articole contabile se face cand nu ai validat inchiderea de luna.
Daca o nota contabila apare de 2 ori, e o problema la tine.
Explicatia este simpla: s-a modificat manual nota, ca sa "dea" dupa care s-a trecut la inchiderea automata.
Devalideaza luna in care ai astfel de probleme si mergi la fisa contului 68XX si vezi daca acolo exista vreo nota contabila. Daca mai exista te duci si o stergi manual din ARTICOLE CONTABILE si revalidezi.
Merge 100%
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

felead1

#3 Mesaj de felead1 »

Da, intr-adevar asta era, nu tin minte cand am introdus manual articolul contabil , dar din moment ce era acolo ... Acum e bine, multumesc mult de raspuns :)

Scrie răspuns