firma franta

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
mineal

firma franta

#1 Mesaj de mineal »

buna seara
am si eu o firma noua luata
e infiintata in romania dar isi desf activitatea in franta,impozitul si sal sunt platite aici iar tva-ul in franta....la fact pe care mi le trimite scrie pe ele tva 19.6% si 5.6% ea imi trimite plata tvaului care il plateste acolo....eu cum trebuie sa configurez saga????
ps:ia marfa din romania si o vinde in franta
astept rasp de la voi

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Daca ia marfa din ROmania, insemna ca locul de plecare este ROmania.
Refacturarea salariilor din Franta catre Romania (banuiesc ca despre asta este vorba) au un regim normal cu TVA din Franta pentru ca activitatea se desfasoara pe teritoriul francez.
Cred ca nu inteleg ceva, pana la urma: ce scrie pe facturile pe care ti le trimite din Franta? Ca n-o fi descoperit sunetul secret si nu-l poti da in vileag...
:wink:
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

mineal

#3 Mesaj de mineal »

deci:
salariatul il are in romania:(mama adiminstratorei,sal si darile se platesc aici)la fel si imp pe venit.....
tva-ul il plateste in franta....ceea ce mi sa parut ciudat...daca mai ai nelamuriri anuntama ca iti raspund fff rpd.....ca ma interseaza aceasta problema
merci pt rasp

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Si totusi ce este pe acele facturi pe care le face dinspre Franta catre Romania?

mineal

#5 Mesaj de mineal »

are tva cu 19.6%pt fact care le face ea catre clienti...si fact de cheltuieli ale ei pe care le are(pranz....carburant...au tva de 5.6%)eu cum imi inreg tvaul care il plateste ea acolo ca ea toate actele mi le trimite mie..in romania....eu cum fac sa pot sa inreg n contabilitate tva-ul care il plateste ea in franta????.......si mil trim si mie in acte .........

mineal

#6 Mesaj de mineal »

nu face nimic ea catre romania ...ea ia marfa de la "farmec"romania si e vinde in franta...are impz pe venit...are un salariat in romania(mama ei ca sa ii mearga cartea de munca)iar restul actelor ...fact de iesire a marfiii sunt din franta majoritatea catre pers fizice care se incaseaza cu "cec" asa e la ei(cel putin asa am inteles eu)....toate inca sunt in extrasul de cont din franta cere mil trimite lunar..dar pe fact de iesire eu tva de 19.6% si pe bonurile de carburant de ex au 5.6%....eu de unde sa stiu cum a dedus ea tvaul care il plateste in franta?????cum il bag eu in saga??ca ea imi trimite si plata care o face ea acolo aferenta tva-ului????

paturcai

#7 Mesaj de paturcai »

Hai sa o luam de la capat:
Firma din Romania are deschis un punct de lucru sau o filiala in Franta?
Nu inteleg - iarta-ma - ce se intampla cu acele facturi cu TVA.
Firma din Romania are filiala in Franta si cumpara marfuri din Romania. Vanzand acolo marfurile este si normal sa colecteze acolo TVA si sa-l plateasca acolo.
Ce facturi, ce TVA?
Adica factureaza acolo cu TVA si iti trimite facturile sa le inregistrezi in Romania?
Doamne, chiar nu inteleg......

mineal

#8 Mesaj de mineal »

1:firma e deschisa in romania
2:are punct de lucru in franta-gagica care e acolo ia produse de la farmec romania si se duce la clienti acasa si le vinde
3:facturile care le taie sunt pe persoane fizice (cel putin pana acum)si la fact respective au tva de 19.6%
pe bonurile de carburanti,pe fact de tel,de chirie etc tvaul este ori de 5.6% ori de 19.6%
4:tot ce vinde si cumpara ea de acolo si are dovada mi le trimite mie in romania sa i le fac.....adica 1 data pe luna primesc plic cu cea vandut sau a achizitionat ea
5:ea isi calculeaza singura tvaul si il plateste acolo la care am si justificare op,cec sau bo....
eu cum as putea sa introduc datele in saga ???banuiesc ca tre sa am si eu evidenta la tva??? :?: :?:

mineal

#9 Mesaj de mineal »

patrucai ma ajuti si pe mine...plz....am rasp la ultima nelamurire....daca e chestii sati scanez ceva sa vezi ma gas pe [email protected]

paturcai

#10 Mesaj de paturcai »

Complicata treaba. Un pic de rabdare sa caut la randul meu.
In mod normal TVA-ul din Franta nu trebuie sa fie declarat la mine in Romania pentru ca TVA-ul national - Romania - se coplecteaza se deduce si se plateste in Romania. TVA-ul din Franta nu are legatura cu cel de la noi.
Evidentierea lui este o intrebare. Ce intrebare.
Fac sapaturi!

mineal

#11 Mesaj de mineal »

merci ....si eu tot intreb si in stanga si in dreapta dar nici un raspuns

iarovoim

#12 Mesaj de iarovoim »

Daca pot fi si eu de folos ma baga in discutie. Sa o luam cu inceputul. Firma aceasta cumpara pe baza de factura produse de la Farmec (sa zicem). Facturile sunt de achizitie si au TVA 19%. Apoi aceste produse le adauga adaos comercial si le vinde in Franta. In Franta TVA e 15.6%.
Ce nu inteleg e cum procedezi la "exportul" produselor catre Franta?
Ca spre exemplu le cumperi in lei, apoi le vinzi in euro, le cumperi in RO si le vinzi in FR. Complicat. E vb despre livrari/ achizitii intracomunitare.
In momentul achizitiei produselor de la firma din RO trebuie sa faca Declaratia de TVA (300) pe care sa o depuna la Fisc in Romania. Apoi livrarea produselor in spatiul U.E. (Franta) trebuie sa aiba la baza niste documente (avize, facturi). Livrarea catre Franta se declara in Decontul TVA privind livrarile/achizitiile intracomunitare. Apoi in baza docuemntelor de livrare din Romania catre Franta , se incarca cu produsele respective in gestiunea din Franta si se descarca cu ele din gestiunea din Romania. Apoi tot in Franta face facturi catre clientii sai. Apoi in Franta nu depune nimic privitor la TVA? Nicio declaratie?

Tu sari peste etapa transferului produselor din Romania in Franta, respectiv descarcarea gestiunii din Romania si incarcarea gestiunii in Franta. De fapt mai multe etape le omiti!

iarovoim

#13 Mesaj de iarovoim »

Deci sa admitem ca eu S.C. Alfa SRL am doua puncte de lucru: 1 sediul principal si apoi 2 punct de lucru. Marfurile care pleaca de la sediul central la punctul de lucru, chiar daca cele doua sunt in RO, pleaca pe baza de documente. Cu atat mai mult cu cat unul e in Ro si altul in UE, trebuiesc in plus si mai multe documente.

mineal

#14 Mesaj de mineal »

factura de la farmec catre firma X se face tot in euro....iar pe acea factura apare si transportul....parca era un fel de declaratie dar fiind in franceza nam prea priceputo ....dar am sa o pun sa mio traduca....si iti spun ce este exact

iarovoim

#15 Mesaj de iarovoim »

factura de la farmec se face catre cine? catre firma existenta in RO sau direct catre punct de lucru din FR?

Scrie răspuns