factura din 2008
factura din 2008
In urma punctajului cu un furnizor am constatat ca nu am inregistrata o factura din luna august (pe care tb sa o contez in 371). Cum at trebui sa procedez in conditiile in care am dat toate declaratiile de sfarsit de an? multumesc mult de sfat. Valoarea nu este mare in jur de 300 lei
Pui data pe factura, data la care vei primi factura de facto/de fapt.
De jure/de drept nu mai te poti intoarce la momentul august 2008.
Prin datarea facturii (scrii de mana pe ea la loc vizibil: Data primirii=12.03.2009) o vei putea inscrie la data respectiva in documente.
Suma este ridicola pentru a face o gramada de modificari.
Sau, pentru ca exista un sau: furnizorul poate sa iti faca o factura de sotorno la data de 12.03.2009 pentru marfurile si valoarea respectiva, si sa iti emita cu anul curent, 12.03.2009 o factura exact inaceleasi valori si cu aceeasi marfa.
Tu vei inregistra numai factura pe plus nu si cea de storno.
De jure/de drept nu mai te poti intoarce la momentul august 2008.
Prin datarea facturii (scrii de mana pe ea la loc vizibil: Data primirii=12.03.2009) o vei putea inscrie la data respectiva in documente.
Suma este ridicola pentru a face o gramada de modificari.
Sau, pentru ca exista un sau: furnizorul poate sa iti faca o factura de sotorno la data de 12.03.2009 pentru marfurile si valoarea respectiva, si sa iti emita cu anul curent, 12.03.2009 o factura exact inaceleasi valori si cu aceeasi marfa.
Tu vei inregistra numai factura pe plus nu si cea de storno.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Era o intrebare, de raspunsul careia depinde inregistrarea facturii. Daca a inregistrat plus de inventar la sfarsitul anului si acum inregistreaza factura in decembrie, va avea valoare dubla in 371.
Inregistrarea poate fi facuta cum ai spus, mai putin a doua 4428=408 in loc de 4426=408 pt. ca ai avea diferente si la TVA.
In acest fel ti se regleaza si inventarul fara sa mai ai plus de inventar la sfarsitul anului (in situatia in care ai facut inventarul).
Inregistrarea poate fi facuta cum ai spus, mai putin a doua 4428=408 in loc de 4426=408 pt. ca ai avea diferente si la TVA.
In acest fel ti se regleaza si inventarul fara sa mai ai plus de inventar la sfarsitul anului (in situatia in care ai facut inventarul).