BON DE MACINIS

radum116

BON DE MACINIS

#1 Mesaj de radum116 »

Poate cineva sa ma ajute cu inregistrarea in program a bonurilor de macinis,respectiv trimit grau la macinat la moara proprie si se intoarce faina etc. ?!!!!!!!!
Multumesc mult.

stoicat

#2 Mesaj de stoicat »

In programul de conta.fara partea de stocuri(nu am partea de stocuri,nu ca n-ar merge acolo inregistrarea).N-ai mentionat ,daca ai programul integral.

In ,,Operatii"->Articole contabile
1 .601=301 c/v grau
2 .345=711 cost de productie sau pret prestabilit la faina.

Sigur ,sunt si alte pareri,va rog cei ce lucrati cu partea stocuri...

radum116

BON DE MACINIS

#3 Mesaj de radum116 »

Am program complet si ma intereseaza modul de lucru in aplicatie pentru aceasta operatiune, nu inregistrarile contabile .
Multumesc.

iancuv98

#4 Mesaj de iancuv98 »

Intra in operatii-productie si creaza prtodus finit faina.

balteanuc692

#5 Mesaj de balteanuc692 »

Eu am la macelarie aceeasi faza. Inlocuieste Carcasa de porc cu GRAU si produsele realizate cu FAINA. In loc de gestiune Macelarie spune-i "macinis". Creeaza in program o firma noua "fantoma" si joaca-te cu ea. Am facut asa:

M-am jucat cu SAGA si am reusit sa lucrez cu el o carcasa de porc in felul urmator:

Am facut o noua gestiune numita MACELARIE cantitativ-valorica si N-AM bifat "La pret la vanzare"
Am introdus la INTRARI factura cu carcasa ca Materii Prime.
Am dat-o in consum.
Am mers la Productie si am introdus produsele ce au rezultat din carcasa ca Produse Finite cu "pret prestabilit" pretul de vanzare al produselor fara TVA.
Am mers la Transferuri si am transferat din gestiunea MACELARIE in gestiunea global-valorica unde mi-a trecut produsele finite pe 371 (din produse finite in marfuri).
Dupa inchiderea de luna, apar toate notele contabile aferente. Soldul din 121 e perfect acelasi cu soldul contului daca lucram cu carcasa si produsele realizate direct prin 371.

radum116

BON DE MACINIS

#6 Mesaj de radum116 »

multumesc ,dar cred ca este mai complicat asa, intrucat acel produs finit adica faina va fi materie prima pentru productia de paine.
oricum am alta idee :creez articolul grau spre prelucrare avand cont de cheltuiala ct.351,cu gestiunea terti
si prin operatii>transferuri trece de la materii prime la materii prime spre prelucrare gestiunea terti.De aici prin bon de cosum cantitatea respectiva de grau iese prin debitul ct.351 .Separat am o intrare prin aviz prin furnizor< terti>simb.ct.351 si receptionez faina alba ,neagra ca si materie prima pe care o voi folosi la productia de paine cum am spus mai sus .
Deocamdata este doar teorie,dupa ce o pun practica ,va anunt .
Oricum,multumesc.

balteanuc692

#7 Mesaj de balteanuc692 »

Da, m-am gandit ca vinzi faina. Fa o firma fantoma in program si joaca-te cu ea, nu se poate sa nu iasa :wink:

radum116

bon macinis

#8 Mesaj de radum116 »

Da, am un circuit inchis obtin grau si vand paine.

iancuv98

#9 Mesaj de iancuv98 »

Produsul finit faina il transformi in materie prima faina din care obti produs finit paine.

radum116

bon de macinis

#10 Mesaj de radum116 »

este in regula,a functionat cum am spus mai sus.

Scrie răspuns