legislatie magazin alimentar
legislatie magazin alimentar
Buna!
As avea si eu nevoie de ceva legislatie privitoare la functionarea unui magazin alimentar: la ce se aplica accize, ce se poate face cu legumele care sunt perisabile, diferite chestii! Ma puteti ajuta?
As avea si eu nevoie de ceva legislatie privitoare la functionarea unui magazin alimentar: la ce se aplica accize, ce se poate face cu legumele care sunt perisabile, diferite chestii! Ma puteti ajuta?
Re: legislatie magazin alimentar
La nimic. Accizele sunt platite de producatori sau de importatori.busteani scrie:As avea si eu nevoie de ceva legislatie privitoare la functionarea unui magazin alimentar: la ce se aplica accize
Inventarierea lor si trecerea pe costuri.ce se poate face cu legumele care sunt perisabile
diferite chestii!

Apetrem ti-a raspuns corect legat de accize.
Legat de perisabilitati, trebuie facuta o mica observatie.
Codul fiscal - impozitul pe profit
ART. 21
(1) Pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate în scopul realizarii de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare.
.....
(3) Urmatoarele cheltuieli au deductibilitate limitata:
d) perisabilitatile, în limitele stabilite de organele de specialitate ale administratiei centrale, împreuna cu institutiile de specialitate, cu avizul Ministerului Finantelor Publice;
.........
In acest sens exista HG 831/2004 publicata in Mof 522/10.06.2004. Aceasta reglementeaza modul de calcul al perisabilitatilor.
Legat de perisabilitati, trebuie facuta o mica observatie.
Codul fiscal - impozitul pe profit
ART. 21
(1) Pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate în scopul realizarii de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare.
.....
(3) Urmatoarele cheltuieli au deductibilitate limitata:
d) perisabilitatile, în limitele stabilite de organele de specialitate ale administratiei centrale, împreuna cu institutiile de specialitate, cu avizul Ministerului Finantelor Publice;
.........
In acest sens exista HG 831/2004 publicata in Mof 522/10.06.2004. Aceasta reglementeaza modul de calcul al perisabilitatilor.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Exact. Singura chestie care le diferentiaza este acea taxa datorata pentru adaosul aferent vinzarii de astfel de produse (acea taxa de 2% aplicata la adaosul comercial aferent vinzarii de astfel de produse).
Problema asta o poti rezolva apelind la optiunea Grupe din Saga.
Au fost vreo 2 sau 3 subiecte pe forum legate de aceasta taxa. Daca te uiti pe la Diverse sau Probleme contabile vei gasi subiectele respective.
Problema asta o poti rezolva apelind la optiunea Grupe din Saga.
Au fost vreo 2 sau 3 subiecte pe forum legate de aceasta taxa. Daca te uiti pe la Diverse sau Probleme contabile vei gasi subiectele respective.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Re: Taxa asupra activitatilor daunatoare sanatatii
Aceasta taxa se achita lunar, pana la data de 25 pentru luna anterioara si in declaratia 100 se trece la pozitia nr. 46-Taxa asupra activitatilor daunatoare sanatatii.busteani scrie:Daca am la o societate comert cu produse daunatoare sanatatii, trebuie platita lunar aceasta taxa? Si daca da, la care punct se incadreaza din declaratia 100?
Multumesc.

- teodorg133
Înregistraţi perisabilităţile astfel
371=378 în roşu
371=4428 în roşu
607=371 în negru
Şi va fi ok. Formula folosită de program este cea din OMFP 1752, pentru determinarea adaosului mediu.
ps. citat din Tomac...
http://sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?t=5828
371=378 în roşu
371=4428 în roşu
607=371 în negru
Şi va fi ok. Formula folosită de program este cea din OMFP 1752, pentru determinarea adaosului mediu.
ps. citat din Tomac...
http://sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?t=5828
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx