societate srl in litigiu

robut

societate srl in litigiu

#1 Mesaj de robut »

Stimati colegi.Am preluat o societate care in ultimii 4 ani a fost in litigiu cu unul din actionari.Acum am castigat toate procesele dar avem o problema:
toate actele societatii sunt la fostul actionar care lucreaza la garda financiara-(in posesia ultimei balante am intrat cand am avut controlul de fond de la finante).Ce ma sfatuiti sa fac?Am foarte multe solduri in balanta 401,408,409,461,531(cu sold mare ,dar banii...)...,nu am o balanta analitica la mijloace fixe.Cum sa procedez daca societatea i-si reia activitatea?Va rog ajutati-ma!

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Parerea mea ca numai pe cale judecatoareasca se pot obtine documentele societatii inapoi.
Contabil nimeni nu te poate ajuta.
Refacerea documentelor este atat de anevoioasa incat nici nu incape vorba sa mergi pe aceasta idee.
Daca "fostii" nu se pot intelege pe cale amiabila, atunci calea judecatoriei e cea mai buna.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

robut

#3 Mesaj de robut »

Suntem satui de tribunale,ne-au adus in sapa de lemn.Nici la controlul de la finante nu au prezentat actele ,doar balanta, iar in procesul verbal au scris ca totul este corect pana la data la care au administrat ei firma.
Sincer am sperat ca organele de control sa ne predea noua actele care trebuie sa stea la sediu,dar de unde...e tara nimanui.

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Problema se mai poate rezolva cu clientii si furnizorii solicitand colaborararea firmelor cu care respectivul SRL a avut de a face.
Foarte ciudat este totusi ca nici macar o singura data pe an nu s-a listat o balanta analtica.
In mod normal, o balanta analitiuca este normala la un sfarsit de an sau la o depunere de bilant.
Am inteles ca au plecat cu actele contabile, hartiile, dar contabilitatea? Cine tinea contabilitatea?
Actionati pe o alta cale: amiabil cu cine va tinea contabilitatea. Sa va dea o balanta analitica.
Daca cine tinea contabilitatea era tot de-ai lor...mi-e rau!

robut

#5 Mesaj de robut »

Contabilitatea o tinea fiica domniei sale.Totul se facea in familie, si actele se tineau la ei acasa.Cand celalat actionar a inceput sa puna intrebari si sa-i ceara o balanta a inceput razboiul.In momentul in care saracul om mi-a cerut ajutorul am reusit sa pun mana pe doua copii de balante:una era de la finante iar cealalta a fost prezentata ca proba intr-un proces .Culmea era ca pentru aceeasi luna si an aveam doua balante cu sume diferite.Inchipuiti-va cum si de cate ori au fost modificate aceste balante......cum sa predea asemenea acte ?
Am inceput sa studiez tot ce apare pe forum si este adevarat :cu cat aflu mai multe ,imi dau seama ce putine stiu.
Mi-am adus aminte de o solutie pusa in practica de o colega intr-o situatie asemanatoare si anume : a creat un analitic ptr. 461 si a trecut acolo toate datoriile (specific ca nu avem nici o datorie la stat),un analitic ptr.462 unde a trecut toate creantele,iar apoi a compensat 462=461 si diferenta a inchis-o prin 455.Voi ce parere aveti ?
Mentionez ca au avut control de fond de la finante,le-a explicat ce a facut pentru a nu se incurca in solduri,iar in cazul in care s-ar fi trezit cineva dupa atatia ani sa ceara o suma stia de unde sa o storneze iar cei de la control nu au zis nimic si nici nu s-au legat de acest aspect.
Astept alte solutii ... (daca exista) si va multumesc anticipat.

robut

#6 Mesaj de robut »

Paturcai ,
am colindat prin forum si am vazut ca le oferi tuturor o mana de ajutor,si nu esti singurul(a).Nu am cuvinte sa va spun cat ma bucur ca existati,mai ales atunci cand institutiile de stat nu stiu sa dea informatii ,sau atunci cand aud tot mai des ca legile le interpreteaza fiecare cum vrea.
Sper sa-mi mai raspunzi .

paturcai

#7 Mesaj de paturcai »

Exist aun principiu in contabilitate: principiul necompensarii.
In lipsa documentelor pentru a face aceasta compensare nu pot sa o fac.
Parerea mea sincera este sa nu lucrezi decat pe documente.
Daca ai documente faci inregistrari, daca nu nu faci.
Documentele trebuie sa fie legale si sa respecte cat de cat principiile dupa care se guverneaza conducerea contabilitatii....
O solutie ar fi ca acele debite si credite care nu se pot identifica sa stea undeva in analitice distincte in contul 473. Avand 2 analitice la 473, privind sinteticul vei avea ceea ce "o colega a ta" a facut.
Dupa termenul de prespecriptie de 3 ani, contabil, si 5 ani fiscal, poti sa inchizi si acel 473.
Important in momentul de fata este sa mergi pe una din balantele pe care le ai.

robut

#8 Mesaj de robut »

I-ti multumesc din suflet!
Sunt foarte multumita de solutia pe care mi-ai dat-o.

Scrie răspuns