Am tot citit de toate despre casa de marcat.Am comert cu ridicata si am vandut pana acum doar pe factura la pers. juridice. Vreau sa iau casa de marcat legata la SAGA si sa vand la pers. fizice.Mentionez ca sediul va fi acelasi(depozitul en gros si casa de marcat in acelasi loc).
-Trebuie sa creez gestiuni diferite(am 5 gestiuni si peste 500 produse), sau pot sa lucrez pe aceste gestiuni create la en gross si pe bon fiscal sa-mi scada doar produsele din stoc
-Casa trebuie tinuta separat sau banii se pot amesteca cei de la en gros cu cei de la casa de marcat?(persoana este aceeasi care va incasa si de la en gros si se va ocupa si de casa de marcat)
lamurire casa de marcat
-
Iosiff are dreptate, ai nevoie de gestiuni separate.
Legea 650/2002 care aplica ordonanta 99/2000 (modificata cu Legea 211/2008) stabileste diferenta dintre comertul cu ridicata si comertul cu amanuntul astfel:
c) comert cu ridicata/de gros - activitatea desfasurata de comerciantii care cumpara produse in cantitati mari in scopul revanzarii acestora in cantitati mai mici altor comercianti sau utilizatori profesionali si colectivi;
d) comert cu amanuntul/de detail - activitatea desfasurata de comerciantii care vand produse, de regula, direct consumatorilor pentru uzul personal al acestora;
Legea 650/2002 care aplica ordonanta 99/2000 (modificata cu Legea 211/2008) stabileste diferenta dintre comertul cu ridicata si comertul cu amanuntul astfel:
c) comert cu ridicata/de gros - activitatea desfasurata de comerciantii care cumpara produse in cantitati mari in scopul revanzarii acestora in cantitati mai mici altor comercianti sau utilizatori profesionali si colectivi;
d) comert cu amanuntul/de detail - activitatea desfasurata de comerciantii care vand produse, de regula, direct consumatorilor pentru uzul personal al acestora;
apetrem scrie:... "exercitarea de activităţi de comerţ cu ridicata şi comerţ cu amănuntul în aceeaşi structură de vânzare, respectiv suprafaţă de vânzare" se sanctioneaza cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei şi cu interzicerea uneia dintre cele două activităţi;
Ordonanţa nr. 99/2000 (r1) privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, Monitorul Oficial, Partea I nr. 603 din 31/08/2007
pintiliem scrie:Iosiff are dreptate, ai nevoie de gestiuni separate.
apetrem scrie:... "exercitarea de activităţi de comerţ cu ridicata şi comerţ cu amănuntul în aceeaşi structură de vânzare, respectiv suprafaţă de vânzare" se sanctioneaza cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei şi cu interzicerea uneia dintre cele două activităţi;
Ordonanţa nr. 99/2000 (r1) privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, Monitorul Oficial, Partea I nr. 603 din 31/08/2007
Am create analitice pt depozit(371.1, 371.2, 371.3,371.4 607.1 607.2 607.3 607.4 pt ca vreau sa vad vanzarea pe fiecare furnizor in parte)Ar trebui sa creez 371.11 371.22.....pt comert cu amanuntul?
Cum trec marfurile din depozit in magazin pt ca intrarile le fac pe depozit?
(ar trebui sa fac transfer intre gestiuni dar cum am peste 500produse....)
Ai grija la crearea unui analitic la un cont.
Adica sa stii ca programul recunoaste 11 ca si analitic la 1.
De obicei este mai bine sa deschizi 01, 02,...,09,10,11, astfel poti folosi pana la 99 (acum depinde si cum estimezi numarul de analitice la inceput).
Poti sa creezi doua gestiuni, iar transferul ai putea sa-l faci cum s-a mai discutat (sau cum este trecut si in manualul de utilizare):
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... hlight=482
Adica sa stii ca programul recunoaste 11 ca si analitic la 1.
De obicei este mai bine sa deschizi 01, 02,...,09,10,11, astfel poti folosi pana la 99 (acum depinde si cum estimezi numarul de analitice la inceput).
Poti sa creezi doua gestiuni, iar transferul ai putea sa-l faci cum s-a mai discutat (sau cum este trecut si in manualul de utilizare):
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... hlight=482