Mă ajută cineva cu un model de DECLARAŢIE CIFRA DE AFACERI?Vă rog ...mi-am dat seama că e prea tărziu,dar totuşi trebuie depusă.Sunt pentru prima dată cu astfel de chestii.MULŢUMESC.
S.C. ___________________
Nr.____/________________
Adresa _________________
CUI ___________________
Către,
Administraţia Finanţelor Publice
DECLARAŢIE PRIVIND CIFRA DE AFACERI DIN ANUL 2005
În temeiul prevederillor art.146, alin.(2) şi (3) din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile ulterioare, vă informăm că societatea noastră a înregistrat în anul 2005 o cifră de afaceri din operaţiuni taxabile şi/sau scutite cu drept de deducere de _____ RON, adică ____ Euro (la cursul de schimb valutar valbil în data de 30.dec.2005, 1 euro=3,6908 lei).
Întrucât această sumă nu depaşeşte 100.000 euro, începând cu 1 ianuarie 2005, perioadă fiscală pentru taxa pe valoarea adaugată este trimestrul calendaristic.
Reprezentantul legal al societăţii,
Numele şi prenumele: __________
Funcţia: administrator
B.I./C.I. Seria _____, Nr._________
Semnatura ___________________
la Bacau i-am zăpăcit pe toţi, dar nimeni nu a vrut să ne primească o astfel de declaraţie. Au justificat neprimirea acestora prin existenţa declaraţiei 010 privind vectorul fiscal. Dacă apăreau modificări faţă de ultima declaraţie, atunci era obligatorie şi depunerea delaraţiei. Dacă nu se modifica nimic se menţin toate înregistrările trecute. Pe răspunderea fiecăruia.
Am vorbit şi la Bucureşti la minister. Au rămas surprinşi, dar au gândit că fiecare judeţ se organizează cum vrea şi rămâne la latitudinea fiecăruia dacă să primească sau nu aceste declaraţii.
Cert este faptul că la noi nu s-au depus.
Mie nu mi se pare normal, deoarece din moment ce in codul fiscal e prevazuta a se depune aceasta declaratie, cum poate sa decida Administratia Fin a acelui judet cum vrea ea?! Mi se pare bizar!
busteani scrie:Mie nu mi se pare normal, din moment ce in codul fiscal e prevazuta a se depune aceasta declaratie
Mie mi se pare normal. Din două motive:
1, În codul fiscal formularea este ambiguă. Scrie ca trebuie să se depună o "declaraţie în care să menţioneze cifra de afaceri din anul precedent" Atât. Şi declaraţia 010 tocmai asta este!.
2. Ca regulă, formularele declarative sunt aprobate de M.F. Dacă s-ar fi dorit un formular special de ce nu a fost introdus? Nu cumva el este tocmai 010?
Da , dar in cazul in care nu s-au modificat date cu privire la vectorul fiscal, aceasta declaratie de mentiuni 010 nu se depune. Si atunci, totusi ce declaratie depui?
Asta pentru ca se spune ca trebuie depusa o declaratie.