ORDIN COMPENSARE
ORDIN COMPENSARE
Am primit un ordin de compensare de la un client, a carui valoare este mai mica decat a facturii de la mine. Eu cum fac compensarea in saga C? De fapt nu stiam nici daca se compensa toata suma 

- Administrator
Deocamdata, pentru compensari nu exista suport automatizat.
O solutie este introducerea unui articol contabil pe analitice, iar alta este folosirea ecranului pentru deconturi. Mai exact, trebuie introduse doua inregistrari cu suma compensata, odata ca plata si odata ca incasare. E un compromis, dar situatiile ies OK.
O solutie este introducerea unui articol contabil pe analitice, iar alta este folosirea ecranului pentru deconturi. Mai exact, trebuie introduse doua inregistrari cu suma compensata, odata ca plata si odata ca incasare. E un compromis, dar situatiile ies OK.
-
compensare
poti folosi contul 473.
in Operatiuni - articole contabile introduci:
401=473 suma compensata
473=411 suma compensata
apoi intrii la evidenta clienti, respectiv la evidenta furnizori si faci regularizarile la facturile in cauza pentru care se refera suma ta de compensare.
in Operatiuni - articole contabile introduci:
401=473 suma compensata
473=411 suma compensata
apoi intrii la evidenta clienti, respectiv la evidenta furnizori si faci regularizarile la facturile in cauza pentru care se refera suma ta de compensare.