Magazin second hand

vasilicae

Magazin second hand

#1 Mesaj de vasilicae »

Buna!
Am o situatie pe care nu stiu sa o rezolv. Am ...sau voi avea o firma infiintata din 2008 la care nu s-a depus NIMIC, fiind neplatitoare de tva si pe impozit profit si nu au salariati.
in februarie si-au deschis un punct de lucru pe care l-au declarat la Administratia sector 2. Doamna de la ghiseu nu le-a spus nimic, ca ar avea probleme.
Si au inceput sa functioneze, vand imbracaminte second hand.
Nu stiu de unde sa incep..trebuie sa merg la administratie sa intreb daca pot recupera in vreun fel nedepunerea declaratiilor? sau sa ma prezint cu (ce?) declaratiile, ca de abia acum e functionala firma.
Si a doua intrebare, care va deveni la fel de spinoasa daca vor rezolva problema Administratiei, este ..cum descarc gestiunea?
Firma cumpara marfa la kilogram si o vand la bucata. Au reduceri succesive de pret.Cum trebuie procedat?
Va multumesc!

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Nedepunerea declratiilor nu este o problema: se duce/te duci la administratie la sectorul 2, soliciti o fisa de platitor, de acolo ti se va spune ca nu sunt depuse declaratii, bilanturi, etc (foarte important vezi si de vectorul fiscal 010 si de punctul delucru). Ei iti vor face un calcul scurt pe loc cat este amenda, tu vei spune ca vii data viitoare cu tot ceea ce ai lipsa (nu uita de declaratia 101) si uite asa scapi doar cu o amenda pentru toate.
Declaratiile nedepuse pe care le poti face pe ZERO sunt:
- vectorul fiscal 010 (daca este cazul)
- punctul de lucru (este cazul: copie dupa actul de proprietate al spatiului, dupa contractul de inchiriere si mentiunea la Registrul Comertului sau un Certificat Constatator din care sa reiasa ca punctul de lucru a fost declarat la Registru.)
- declaratia 100 pentru impozitul pe profit (luna 3,6,9,12)
- declaratia 300 pentru TVA (luna 3,6,9,12)
- declaratia privind cifra de afaceri realizata pe anul 2008 (este cazul pentru ca fara aceasta declaratie, inClusiv pe ZERO, in 2009 vei fi obligata sa depui decontul de TVA lunar si nu cred ca vrei asa ceva)
- declaratia 392 PE ZERO
- declaratia 101 pe zero daca nu ai avut activitate de niciun fel
- daca firma a fost infiintata in 2008 iar pana la 31 12 2008 nu a avut nicio inregistrare contabila (inactivitate) se depune si DECLARATIA DE INACTIVITATE care a avut termen la 28 02 2009.

Pentru problema atat de spinoasa a descarcarii marfurilor nu cred ca e in fapt o problema. Important este felul in care ai facut NIR-ul. Daca NIR-ul l-ai facut la bucata (cum de altfel este si firesc, pentru ca nu vinzi la kilogram) atunci poti alege metoda de descarcare: global-valorica sau cantitativ valorica.
Global valorica e cel mai aproape de realitate.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

domjanm

#3 Mesaj de domjanm »

Nu inteleg, cum sa faci receptia : te apuci sa numeri cate buc. de haine intra intr-un Kg, faci pret de achizitie / bucata si "burtis" dai pretul de vanzare, dupa cum este pulovar, sacou sau ce-o fi bucata respectiva?

Scrie răspuns