cifra de afacere > 100.000 euro

tudosescum

cifra de afacere > 100.000 euro

#1 Mesaj de tudosescum »

va rog sa ma lamuriti care sunt conditiile (restrictiile) tinerii evidentei contabile la o societate care are c.a. > 100.000 euro (balanta,bilant certificat de un expert contabil,etc.) tinand cont de faptul ca nu sunt expert contabil.va multumesc.
[/quote]

apetrem

Re: cifra de afacere > 100.000 euro

#2 Mesaj de apetrem »

"La persoanele juridice la care contabilitatea nu este organizată în compartimente distincte, care nu au personal calificat încadrat, potrivit legii, sau contracte de prestări de servicii în domeniul contabilităţii, încheiate cu persoane fizice sau juridice autorizate în condiţiile Ordonanţei Guvernului nr. 65/1994 şi care au înregistrat o cifră de afaceri anuală de până la echivalentul în lei a 50.000 euro, răspunderea pentru ţinerea contabilităţii, potrivit legii, revine administratorului sau altei persoane care are obligaţia gestionării unităţii respective." Legea contabilitatii, art.10,alin. (4)

Ceea ce inseamna 2 variante:
1- compartiment de contabilitate incadrat cu personal cu pregatire de specialitate,
2- contract prestări de servicii în domeniul contabilităţi cu un expert contabil, contabil autorizat , sau firma de conta.

busteani

#3 Mesaj de busteani »

Compartiment de contabilitate poate fi si un angajat cu 2 ore si cu studii economice superioare?

septimiuv

#4 Mesaj de septimiuv »

da

tudosescum

#5 Mesaj de tudosescum »

multumesc mult.o zi buna va doresc.

Scrie răspuns