bilanturi ONG

buldanc431

bilanturi ONG

#1 Mesaj de buldanc431 »

Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat ! Firma de care ma ocup administraza asociatii proprietari . Contab pt asociatii o tine in partida simpla, neavand obligativitatea de a depune bilant . De curand a incheiat contract cu o noua asociatie pentru administrare . Contabilitatea acestei asociatii era tinuta in partida dubla si depunea bilant. Va rog sa-mi spuneti daca este obligatoriu sa merg mai departe cu conta in partida dubla sau pot recurge la partida simpla . Daca da cum procedez cu bilantul . e clar ca pt 2009 nu o sa mai depun . Fac o adresa in acest sens acolo unde se depune bilantul la ONG ? Ce ma sfatuiti ? Ati mai auzit asemenea cazuri ( se intalnesc mai rar cei drept ). :roll:

bogeanua

#2 Mesaj de bogeanua »

Cf legii contabilitatii asociatiile de proprietari sunt obligate sa tina evidenta contabila in partida simpla.Daca pana acum aceasta asociatie a avut contabilitate in partida dubla si a depus bilant contabil,atunci nu vad ce v-ar impiedica sa schimbati sistemul incepand cu 2009.Cred ca ar trebui sa faceti totusi o adresa la Finante sa anuntati acest lucru si atat.

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

Chiar daca o asociatie de proprietari a tinut evidenta in partida dubla, asa cum mentiona si BogeanuA, NU TREBUIA DEPUS BILANT. Se depunea la Primaria in raza careia era arondata asociatia de proprietari situatia activului si pasivului si atat.
Si eu am asociatie de proprietari, fac contabilitatea in partida dubla pentru ca este mai "simpla" (sic!) dar pana la 31 martie anul urmator depun situatia privind activul si pasivul, respectiv pana la data de 31 august curent depun pentru perioada Ianuarie-Iunie.
Am fost la Primarie - in urma unei sesizari, am aratat ca fac in partida dubla, s-au enervat, m-am enervat si eu. Eram nervosi cu totii si m-au sfatuit sa merg pe viitor in partida simpla. Ceea ce am si facut: am simplificat lucrurile si am continuat in partida dubla, si am continuat sa depun Situatia activului si Pasivului Semestrial.
Nu vreau sa dezvolt subiectul mai mult, dar este cert ca cei care au asociatii de proprietari, nu sunt contabili (ma refer la cei care nu sunt contabili) si nu inteleg (in mare majoritate a cazurilor) de ce se inregistreaza si cum trebuie sa se inregistreze atat in activ cat si in pasiv. Ei obtin un ATESTAT DE ASMINISTRATOR (rusinos de altfel) si fac contabilitate.
Toata stima pentru cei care stiu si care fac CORECT inregistrarile si au evidente. Cunosc prea multe cazuri in care bietii oameni s-au trezit ca nu pot intelege ce s-a intampla in actele lor contabile.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

buldanc

bilant ONG

#4 Mesaj de buldanc »

multumesc pt raspunsuri ! am sa fac o adresa in acest sens pt a avea un nr de inreg de la ei , ca nu stii ce se poate intampla mai tarziu .

Scrie răspuns