Stornez si apare in iesiri neachitate
Stornez si apare in iesiri neachitate
Am introdus o factura de iesire, clientul se rasgandeste si nu mai vrea marfa. Fac storno, dar apoi cand merg pe iesiri si scot un raport cu facturi neachitate imi apar si toate iesirile inainte sa fie stornate. Teoretic daca a fost stornata nu te mai astepti sa incasezi bani pe ea, nu ar trebui sa mai apara in acest raport.
Problema este ca am multe facturi stornate si cand scot un raportul cu toate fact neincasate pe ultimele 2 luni este total denaturat si ca sa am stituatia reala trebuie sa iau fiecare fact in parte sa vad daca a fost stornata si sa o scad manual..
Exista cumva si o solutie mai simpla ?
Problema este ca am multe facturi stornate si cand scot un raportul cu toate fact neincasate pe ultimele 2 luni este total denaturat si ca sa am stituatia reala trebuie sa iau fiecare fact in parte sa vad daca a fost stornata si sa o scad manual..
Exista cumva si o solutie mai simpla ?
Nu am reusit mare lucru. Am ajuns unde spui tu.... "reglare avansuri/stornari".. In panelul de sus am facut ordonare dupa explicatie ca sa am toate storno la rand. Imi aleg un storno... ii aleg corespondentul in panelul de jos selectez in asa fel incat suma ramasa este 0, ii dau Accept, imi pare ca dispar din listele astea... dar daca merg inapoi in iesiri si printez un raport de facturi neincasate, factura originala imi apare in continuare acolo.
-
despre reglare facturi storno
Unde se regasesc in note contabile (articole contabile) reglarile facute de program automat , aceste reglari facturi storno.?
Nicăieri. Aceste "reglări" practic au efect asupra situațiilor comerciale nu asupra articolelor contabile. O plată poate fi sau nu asociată unei facturi. Plata sau încasarea sunt reflectate în articole contabile. Asocierea dintre o factură și o plată nu produce efecte contabile.Doar ajută utilizatorul să urmărească cît mai corect situația facturilor de la un furnizor sau emise către un client.
Facturile de stornare sunt echivalente unei plăți/încasări.
Facturile de stornare sunt echivalente unei plăți/încasări.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema;
1:primesc o factura de la un furnizor pe care o achit numerar din casa
628=401.01ionescu 100
4426=401.01ionescu 19
401.01ionescu=5311 119
2: dupa un timp, furnizorul respectiv emite o factura de stornare si imi da banii inapoi:
628=401.01ionescu -100
4426=401.01ionesu -19
Eu emit dispozitie de incasare(sau chitanta?) si bag banii inapoi in casa, dar cum operez in registrul de casa( ce cont de credit?) astfel incat SITUATIA FURNIZORILOR sa fie corecta?
5311=???? 119
Multumesc
1:primesc o factura de la un furnizor pe care o achit numerar din casa
628=401.01ionescu 100
4426=401.01ionescu 19
401.01ionescu=5311 119
2: dupa un timp, furnizorul respectiv emite o factura de stornare si imi da banii inapoi:
628=401.01ionescu -100
4426=401.01ionesu -19
Eu emit dispozitie de incasare(sau chitanta?) si bag banii inapoi in casa, dar cum operez in registrul de casa( ce cont de credit?) astfel incat SITUATIA FURNIZORILOR sa fie corecta?
5311=???? 119
Multumesc
- teodorg133
Nu m-am lovit de asta, dar cred ca nu trebuie sa debitezi casa...asa cum ai facut in rosu prima inreg. asa si incas. trebuie in rosu 401 = 5311 cu minus...parerea mea !! 

[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
Ca sa nu innebunim facandu-ne creierii franghie cu TVA, avem urmatoarea situatie:
1. Primirea facturii:
628 = 401 pentru 119 lei
2. Plata facturii:
401 = 5311 pentru 119 lei
3. Primirea facturii de stornare:
-628=-401 pentru -119 lei
4. Restiuirea sumei catre furnizor prin casa/Banca:
Se trece ca o plata cu SEMNUL MINUS pentru ca asta este adevarul.
-401 = -5311/-5121
Pentru Casa: Folosesc dispozitia de plata de caserie pentru ca acesta este rostul ei, iar de la furnizorul meu voi primi o chitanta de incasare, pentru ca el incaseaza aceasta suma. La mine in contabilitate voi avea o dispozitie de caserie pe care el furnizorul va semna pe verso ca a primit banii iar la explicatii spun si rostul acelei plati. Furnizorul imi va trimite ulterior chitanta lui pe care o voi atasa la dispozitia mea de caserie.
1. Primirea facturii:
628 = 401 pentru 119 lei
2. Plata facturii:
401 = 5311 pentru 119 lei
3. Primirea facturii de stornare:
-628=-401 pentru -119 lei
4. Restiuirea sumei catre furnizor prin casa/Banca:
Se trece ca o plata cu SEMNUL MINUS pentru ca asta este adevarul.
-401 = -5311/-5121
Pentru Casa: Folosesc dispozitia de plata de caserie pentru ca acesta este rostul ei, iar de la furnizorul meu voi primi o chitanta de incasare, pentru ca el incaseaza aceasta suma. La mine in contabilitate voi avea o dispozitie de caserie pe care el furnizorul va semna pe verso ca a primit banii iar la explicatii spun si rostul acelei plati. Furnizorul imi va trimite ulterior chitanta lui pe care o voi atasa la dispozitia mea de caserie.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!