Fondul de pensii facultative

hotaranm731

Fondul de pensii facultative

#1 Mesaj de hotaranm731 »

Un angajat mi-a adus un act individual de aderare la fondul de pensii facultative BCR Prudent,in care se specifica valoarea totala a contributiei lunare =35 lei , din care valoarea contributiei proprii = - si valoarea contributiei angajatorului 35 lei.Jos apar semnaturile celor de la BCR si semnatura angajatului meu.Lamuriti-ma si pe mine ce este aceasta !? Este primul act de acest fel pe care-l vad.Eu am inteles ca la fondurile private de pensii se iau 2% din valoarea individuala a CAS (cei 10.5%) si se repartizeaza catre fondul privat la care a aderat tinarul angajat.Sau nu e asa ?
Va rog lamuriti-ma si pe mine ca eu nu intele de ce trebuie numai angajatorul sa plateasca ?Ce-i asta? Rog ajutor de la cei care stiu sau au mai intilnit cazuri din acestea.Va multumesc.

hotaranm731

#2 Mesaj de hotaranm731 »

Va rog mult daca stiti ceva sa-mi spuneti ca in data de 01.04.09 tre sa fac prima plata catre BCR

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

Fa prima plata catre BCR si mai vedem.
In mod normal, din putinele amanunte - nici eu nu as putea da mai multe - reiese ca se poate asimila prevederilor Codului Fiscal referitoare la cei 200 EUR pentru pensii private deductibili pentru fiecare angajat in parte.
Interesant nu este cand platesti, interesant este cand ajunge la maturitate aceast contract, asa cum scria deunazi un alt forumist.
Asta da tema de reflectie!
Nu este vorba de pilonul III (ce denumiri Doamne, bine ca nu i-au zis pilor) cu acei 2 % care nu e treaba angajatorului. Nu! Este o pensie pe care angajatul o primeste "cadou" de la firma. Este o modalitate de fidelizare a unui angajat: daca ramai la mine la firma, pupi pensie particulara, ai plecat?, calatorie placuta si cirip-ciri-ci-pa!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

hotaranm731

#4 Mesaj de hotaranm731 »

Multumesc.Poate ca nu am inteles eu prea bine ,dar eu ca angajator nu am nici un cuvint de spus ? Daca nu doresc sa i fac acest '' bine '' angajatului, daca angajatul nu merita acest efort din partea mea ca angajator? Ce se poate face? De ce sa fiu pus in fata faptului implinit?E corect asa?
Oricum inca o data multumesc.

avramg

#5 Mesaj de avramg »

Este vorba de contributia angajatului la fd de pensii facultative pina in limita sumei de 400 Euro.Aceasta suma i se retine angajatului pe statul de plata si este deductibila la calculul impozitului pe salariut.Deci pina aici angajatorul nu are nimic de spus.
Mai exista posibilitatea ca si angajatorul sa contribuie ptr acest fd de pensii cu inca 400 euro/luna ptr fiecare salariat, suma detuctibila fiscal si in acest caz trebuie acordul angajatorului. De regula cind angajatorul accepta acest lucru o face ptr toti salariatii.

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Corect ce spune avramg: daca se trece in polita ca suporta angajatorul, acesta trebuie sa fie de acord. Este inadmisibil ca un simplu angajat sa mearga la o societate de asigurari si sa completeze un astfel de act in care prin care angajeaza o contributie pentru angajatorul sau si apoi sa-i aduca acestuia acea polita sau act de aderare. Un astfel de document neasumat explicit de angajator poate fi considerat nul de drept de catre acesta.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

paturcai

#7 Mesaj de paturcai »

Eu cred ca e o neintelegere undeva.
Sa ceara mai multe amanunte HotaranM731 ca sa putem trage concluziile.
Nu pot sa cred ca angajatul a venit asa nitam-nisam a pus o hartie pe masa si a plecat.
Nu cred asa ceva.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

nagyl

#8 Mesaj de nagyl »

Si eu am primit un astfel de contract, 50 lei se retine de la angajat si 50 lei plateste angajatorul. Ceea ce nu stiu este cum se opereaza in programul saga deducerea din impozitul pe salar pentru 50 lei care se retine de la salariat? Cei 50 lei care se plateste de catre angajator este deductibil la calculul impozitului de profit si nu se impoziteaza la salariat?

paidolat181

#9 Mesaj de paidolat181 »

interesanta speta..... asteptam detalii hotaranm731 !
Un economist este un expert care va stii maine de ce lucrurile pe care le-a prevestit ieri nu s-au intamplat astazi.

Scrie răspuns