DEDUCERE PERSONALA IMPOZIT SALARII

sincud79

DEDUCERE PERSONALA IMPOZIT SALARII

#1 Mesaj de sincud79 »

La societatea la care tin evidenta contabila sunt 2 salariati cu contract partial de munca,respectiv 4 ore zilnic,la unitatea respectiva avand si
functia de baza.
Pentru acestia deducerea personala o fac pe jumatate deci 125 lei.
Programul SAGA nu imi permite sa trec aceasta deducere partiala
ci mi-o face pina la suma de impozitat.Cei de la fisc imi spun totusi ca
deducerea sa o fac pe jumatate.
Cum este bine de facut ?

avramg

#2 Mesaj de avramg »

daca au functia de baza la aceasta firma atunci deducerea personala este de 250 lei si nicidecum 125

cerbui

Re: DEDUCERE PERSONALA IMPOZIT SALARII

#3 Mesaj de cerbui »

sincud79 scrie:La societatea la care tin evidenta contabila sunt 2 salariati cu contract partial de munca,respectiv 4 ore zilnic,la unitatea respectiva avand si
functia de baza.
Pentru acestia deducerea personala o fac pe jumatate deci 125 lei.
Programul SAGA nu imi permite sa trec aceasta deducere partiala
ci mi-o face pina la suma de impozitat.Cei de la fisc imi spun totusi ca
deducerea sa o fac pe jumatate.
Cum este bine de facut ?

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

daca e functie de baza =====>> se da deducere integral, nu are importanta câte ore lucrează sau cât a câştigat în lună.
Programulş face corect.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

mantogp957

#5 Mesaj de mantogp957 »

Problema este sa ai de unde sa poti deduce suma respectiva - 250 lei ca daca nu programul face deducerea sumei inferioare acesteia pentru ca nu are de unde sa scada.

zavadovschio

pensionari cu contract de munca

#6 Mesaj de zavadovschio »

pensionarii angajati cu norma intreaga au dreptul la ded pers de baza?

stoicat

#7 Mesaj de stoicat »

Da,daca au functia de baza.

milianm846

#8 Mesaj de milianm846 »

un temei legal,te rog???

petriself

#9 Mesaj de petriself »

Pensionarii cu limita de varsta, daca sunt angajati (la functia de baza), beneficiaza de deducerea personala.
Art. 94 (1) din Legea 19/2000 prevede ca pot cumula pensia cu veniturile realizate prnsionarii pt.limita de varsta.
Cititi si OUG 91/26.09.2007.

rotarud220

#10 Mesaj de rotarud220 »

buna seara... va rog sa ma lamuriti si pe mine legat de contractele astea cu timp partial...eu am un contract de munca la o societate cu 1ora/zi si cu 150 lei salariul brut....deducerea e clar ca mi-o face la jumatate....caci nu sunt angajata la ei cu functia de baza, eu lucrez la alta societate cu contract de munca cu norma intreaga....e corect sa imi reduca deducerea la jumatate?
o alta intrebare e ca aici la firma asta unde am contract de munca partial cu 1ora/zi nu mi se impoziteaza salariul....e corect asa? sau o fi o eroare a programului saga?va rog sa ma lamuriti si pe mine, e prima data cand ma confrunt cu asa ceva si nu stiu daca e bine sau nu.

Va multumesc.

stoicat

#11 Mesaj de stoicat »

Deducerea personala se acorda la locul de munca unde ai functia de baza [,indiferent de durata timpului de lucru .Ea nu se fragmenteaza ,se acorda integral si la program redus de lucru .

Deci ,
1.Gresit ti s-a acordat la locul de munca unde esti incadrata cu 1 ora /zi ,unde nu ai functia de baza.
Saga calculeaza corect impozitul pe salar,dar din cauza deducerii trecute gresit ,probabil nu a rezultat venit impozabil.

rotarud220

#12 Mesaj de rotarud220 »

stoicat scrie:Deducerea personala se acorda la locul de munca unde ai functia de baza [,indiferent de durata timpului de lucru .Ea nu se fragmenteaza ,se acorda integral si la program redus de lucru .

Deci ,
1.Gresit ti s-a acordat la locul de munca unde esti incadrata cu 1 ora /zi ,unde nu ai functia de baza.
Saga calculeaza corect impozitul pe salar,dar din cauza deducerii trecute gresit ,probabil nu a rezultat venit impozabil.

Multumesc pentru raspuns. Atunci ce ar trebui sa fac, sa modfic salariul de incadrare, sa trec mai mult ca sa imi poata aplica deducerea integrala? Totusi mie mi se opreste deducere integrala la locul de munca unde am contract cu norma intreaga...e normal sa mi se deduca din fiecare contract in cota integrala? e ceva ilegal daca administratorul a decis ca pentru contractul de munca cu timp partial salariul de incadrare sa fie 150 lei? nici nu isi poate permite sa imi plateasca mai mult...

stoicat

#13 Mesaj de stoicat »

1.Corecta,acordarea deducerii personale la locul de munca unde ai functia de baza ,unde ai contract cu norma intreaga.
2.La contractul cu timp partial-unde nu ai functia de baza nu se acorda deducerea personala.Eu cred c-am fost destul de clara .Gresit s-a calculat la acel loc de munca . Poti sa ai chiar 6 contracte de munca incheiate ,deducerea personala se acorda doar la un singur contract ,unde declari personal ca ai functia de baza.
3.Referitor la salarul de 150 lei/luna la program de 1ora/zi,eu cred ca e OK,asta ar insemna 1200lei /luna la program de 8 ore/zi,depinde pe ce functie esti incadrata si ce pregatire ai.

Cred ca ai inteles ,daca nu revin-o ,cu placere iti raspund ,daca stiu si mai sunt pe forum.

rotarud220

#14 Mesaj de rotarud220 »

Multumesc stoicat, acum imi e clar...am luat forumul asta la strabatut in lung si in lat si am mai gasit unele informatii care mi-au fost de folos...si impreuna cu informatiile tale acum imi e totul mai clar.... :wink:

Scrie răspuns