Buna ziua !
Apelez din nou la profesionalismul dv pentru a ma ajuta in urm. situatie:
cum operez in saga desprinderea din patrimoniul unei societati a unei parti (active si pasive ) si transferul catre o soc. nou infiintata ? Data proiectului de divizare este 31.12.2008 (pe baza bilantului ), iar data la care divizarea produce efecte (hotararea AGA de diminuare/majorare capital social) este 30.03.2009. In timpul acesta eu am tinut o evidenta separata (facand analitice la conturi). Ce inregistrari contabile trebuie sa fac la aceasta data pentru transferul de la soc.veche si preluarea in contabilitatea soc.noi ?
Va multumesc.
inreg.contabile in saga pt divizare partiala
Vedeţi: Norme metodologice privind reflectarea în contabilitate a principalelor operatiuni de fuziune, divizare, dizolvare si lichidare a societatilor comerciale, precum si retragerea si/sau excluderea unor asociati din cadrul societatilor comerciale si tratamentul fiscal al acestora, aprobate prin Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr. 1376/2004, publicat in in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 1012 bis/2004
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
inreg.contabile in saga pentru divizare partiala
Am studiat normele si mai am o nelamurire: de la data proiectului de divizare ( bilantul 2008) si pana la 01.04.2009 (data Hotararii definitive a Judecatorului ORC) s-a modificat structura activului si pasivului . Intrebarea mea este daca inregistrez valorile din proiectul de divizare sau preiau datele din balanta lunii martie?