intracomunitare

popl117

intracomunitare

#1 Mesaj de popl117 »

va rog frumos sa-mi spuneti , de ce achizitiile intracomunitare in declaratia 300 ,programul saga le-a incadrat la randul 6 respectiv randul 17.Mentionez ca la intrari marfa am selectat T, adica taxare inversa.Unde am gresit?Cum pot corecta?Va multumesc frumos.

apetrem

#2 Mesaj de apetrem »

Furnizorul nu are introdusa o tara din UE.

popl117

#3 Mesaj de popl117 »

e vorba despre italia

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Verificati daca:
- in ecranul "Configurare societati" aveti bifat optiunea "Cu operatii in valuta". Daca nu inseamna ca ati introdus intrarea in ecranul de Intrari in lei ceea ce nu este corect. AIC se introduc prin Intrari-valuta, ecran activ daca e bifata acea optiune in ecranul de configurare
- daca ati operat prin Intrari-valuta, vedeti in Fisiere - Furnizori ca la acel furnizor sa fie indicata tara corect "IT" in acest caz.
- daca e operat prin intrari valuta si furnizorul are tara setata corect verificati ca la TVA sa existe sume in asa fel incit sa va genereze 4426=4427 (nu puneti zero la TVA)
- daca toate cele de mai sus se verifica, atunci verificati ca intrarea sa se refere la bunuri pentru ca in 390 se declara AIC de bunuri si servicii achizitionate de la firme din UE
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

apetrem

#5 Mesaj de apetrem »

Este incadrat corect chiar daca este la intrari in lei.
Raman celelalte doua conditii: tara sa fie IT si la cont sa sa fie 371.

Scrie răspuns