Stie cineva daca 767 intra la venituri si 667 la cheltuieli, la calcularea impozit profit 16%?
Si registrul jurnal se tine zilnic, adica trebuie sa listez din Saga C pt fiecare zi o pagina separata?
Pana la ce cifra de afaceri este de ajuns semnatura administratorului, pe bilant, fara sa fie nevoie de un contabil expert?
Calcul venituri si cheltuieli
Re: Calcul venituri si cheltuieli
DA.matel scrie:Stie cineva daca 767 intra la venituri si 667 la cheltuieli, la calcularea impozit profit 16%?
NU.Si registrul jurnal se tine zilnic, adica trebuie sa listez din Saga C pt fiecare zi o pagina separata?
Registrul-jurnal se editează lunar, iar paginile vor fi numerotate pe măsura editării lor. Registrul-jurnal va fi şnuruit, parafat şi înregistrat în evidenţa unităţii în luna următoare celei în care numărul de file editate este 100, sau anual, dacă numărul filelor editate este sub 100, pentru un exerciţiu financiar.
50.000 euro.Pana la ce cifra de afaceri este de ajuns semnatura administratorului, pe bilant, fara sa fie nevoie de un contabil expert?
Daca produsele expirate sunt marfuri evidentiate la pret de vanzare inclusiv TVA
1. se intocmeste un proces verbal de scadere a gestiunii;
2. 371=%
378
4428
in rosu
3.607=371
4. 635=4427
la nivelul TVA dedus la achizitie
Obs. Cheltuielile sunt nedeductibile.
ART. 21
(1) Pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile (Codul fiscal)
1. se intocmeste un proces verbal de scadere a gestiunii;
2. 371=%
378
4428
in rosu
3.607=371
4. 635=4427
la nivelul TVA dedus la achizitie
Obs. Cheltuielile sunt nedeductibile.
ART. 21
(1) Pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile (Codul fiscal)
Tocmai acum am discutat cu un prieten din judetul Mures, care este in aceeasi situatie ca si mine. Adica are produse expirate, pt care s-a interesat la Finante si i s-a spus ca trebuie sa faca o lista de inventariere cu produsele expirate, dupa care va trebui sa cheme un reprezentant de la ei, care sa verifice daca chiar exista si sunt expirate produsele respective.
Intre timp m-am interesat si eu la finantele din judetul Brasov, de unde mi s-a spus ca, nu se poate sau daca se poate exista o limita, adica un procent maxim din cifra de afaceri, sau din vanzari nici ei nu stiau exact, dar ca este mai bine sa evitam sa expire aceste produse, prin reducere de pret, sau vreo alta modalitate, ca de exemplu sa aducem doar produse care le schimba producatorul, in caz de expirare.
Ce stiti despre asa ceva? S-a mai intalnit cineva cu un asemenea caz?
Lwk
Intre timp m-am interesat si eu la finantele din judetul Brasov, de unde mi s-a spus ca, nu se poate sau daca se poate exista o limita, adica un procent maxim din cifra de afaceri, sau din vanzari nici ei nu stiau exact, dar ca este mai bine sa evitam sa expire aceste produse, prin reducere de pret, sau vreo alta modalitate, ca de exemplu sa aducem doar produse care le schimba producatorul, in caz de expirare.
Ce stiti despre asa ceva? S-a mai intalnit cineva cu un asemenea caz?
Lwk

Exista o limita admisa la perisabilitati. Vezi
Normă din 27/05/2004
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 522 din 10/06/2004
Intrare in vigoare: 10/06/2004
privind limitele admisibile de perisabilitate la mărfuri în procesul de comercializare
dar mai exista si obligatia retragerii de la comercializare a produselor expirate. Vezi
Lege nr. 296 din 28/06/2004
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 593 din 01/07/2004
Intrare in vigoare: 04/07/2004
privind Codul consumului
Normă din 27/05/2004
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 522 din 10/06/2004
Intrare in vigoare: 10/06/2004
privind limitele admisibile de perisabilitate la mărfuri în procesul de comercializare
dar mai exista si obligatia retragerii de la comercializare a produselor expirate. Vezi
Lege nr. 296 din 28/06/2004
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 593 din 01/07/2004
Intrare in vigoare: 04/07/2004
privind Codul consumului