productie

popm652

productie

#1 Mesaj de popm652 »

Va rog sa ma ajute cineva . Am o firma care produce confectii si l-e vinde in magazinul propriu. Cum e corect sa se procedeze ca inregistrari contabile. Eventual si actele ce trebuiesc sa se intocmeasca pe linga raportul de productie, Va multumrsc frumos.

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Nu există "Raport de producție" ca document tipizat sau ca document obligatoriu în contabilitate.
În cazul dvs. trebuie să întocmiți bon de consum pentru materialele utilizate la producție, bon de predare pentru produsele finite confecționate și Aviz sau Nota de transfer, după caz, din magazia de produse finite la magazin.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

popm652

productie

#3 Mesaj de popm652 »

As vrea sa va rog sa-mi spuneti si filiera contabila in acest caz. Ma tem sa nu procedez in asa fel incit sa dublez ceva venituri. Va multumesc f f f mult

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Consumul de materii prime, consumabile, auxiliare:
601=301
602x=302x

Receptia produsului finit
345=711

Transfer la magazin
371=%
......345
......378
......4428

filipn

#5 Mesaj de filipn »

am si eu o intrebare: prin program contarea automata 711 = 345 si prin transfer produse finite ,descarcarea gestiunii se face contarea in rosu.in balanta nu mai apar rulajele . rog cum procedati. gresesc undeva?multumesc

lazarh

#6 Mesaj de lazarh »

Inainte de a da inchidere de luna, daca soldul contului 711 este debitor se face inchiderea manuala : 121 = 711, in caz contrar programul storneaza rulajul

bujac

productie - am nevoie de un raspuns urgent

#7 Mesaj de bujac »

Am o nelamurire in ceea ce priveste pretul de productie: in cazul meu, de multe ori pretul de productie (respectiv "total consum" asa cum ii spune programul) este mult mai mic decat cel prestabilit, intru-cat cel dintai mentionat nu contine decat cheltuielile cu materii prime (cele preluate din retete) si de aceea imi rezulta la sf lunii o suma destul de mare pentru 711=348, influentandu-mi astfel in mod negativ contul de prof si pierd. Ori aceasta suma nu este reala, tocmai datorita valorii incorecte a pretului de productie.
Voi cum ati procedat sau care ar fi solutia?

bujac

#8 Mesaj de bujac »

chiar nu ma poate ajuta cineva?

dindelegana

#9 Mesaj de dindelegana »

buna ziua,

am si cam aceiasi problema si ca sa fiu ,mai explicita va voi expune situatia:

firma produce sandviciuri pe care le livreaza catre o alta firma pe baza de aviz in prima faza dupa care emite factura;inreg.contabile pe care le fac sint urmatoarele:
345-711 in productie
418-701 avizul in iesiri
411-418 factura
problema este cum il inchid pe 345;

am incercat si articolul cont.418-345(in iesiri) dar atunci nu mai am nimic in 701.

si o alta problema;

nu mi se deschide helpul.

cu multumiri celor care pot sa ma ajute!

tomac

#10 Mesaj de tomac »

Daca tineti o evidenta cantitativ valorica atunci la finele lunii se va genera articolul contabil 711=345, la apasarea butonului "Inregistreaza operatiile contabile aferente stocurilor". Daca nu tineti o evidenta cantitativ-valorica trebuie sa inregistrati, in articole contabile, 345=711.

Pentru help trebuie sa redescarcati, fara a va loga in contul dvs.de utilizator, versiunea completa, free, de pe prima pagina a siteului (fisierul SetupC.exe, nu fisierul de actualizare) si sa o reinstalati ca si cum ati actualiza.

dindelegana

#11 Mesaj de dindelegana »

asa am facut , am inregistrat 345-711 in articole contabile dar la inchidere luna nu mi se inchide 345;

tomac

#12 Mesaj de tomac »

SAGA nu face descarcarea de gestiune a produselor finite vindute, daca nu tineti o evidenta cantitativ-valorica a acestora.
V-am scris si inainte: daca tineti o evidenta global-valorica in SAGA a produselor finite, descarcarea de gestiune o inregistrati manual in Operatii-Articole contabile.

Scrie răspuns