modificare norma de lucru
modificare norma de lucru
Am un salariat care isi modifica in aceesi luna norma de lucru : de la timp partial de 2h la norma intreaga , 8h. Cum procedez cu statul si cu declaratiile?M-a pus in incurcatura...
modificare timp de lucru
Presupun ca nu se modifica doar timpul de lucru ci si salariul. Oricum, se procedeaza ca si la desfacerea contractului individual de munca notand ultima zi de lucru cu program de doua ore. Apoi se inregistreaza din nou salariatul cu alta marca si cu schimbarile facute (data de inceput sa fie prima zi cu program de opt ore). In statul din luna respectiva salariatul o sa apara de doua ori. Procedand in felul acesta nu o sa aveti probleme nici cu declaratiile.
-
Se genereraza f.f.f. bine declaratia de CAS. Chiar acum am facut o incercare chiar cu mine care sunt angajata la o firma cu doua ore. Mi-am facut plecare pe 14 aprilie si imediat cu 15 aprilie mi-am facut o noua angajare cu program de 8 ore. In declaratie apar de 2 ori: o data cu contract 0 si timp partial 2 si a doua oara cu contract 1 si timp partial 0. Nu inteleg de ce aveti probleme. Au fost si sunt mii de cazuri ca acesta si toate se rezolva in acest mod.
Nu! Sunt extrem de multumita de programul Saga! In plus nu am incredere in programatorii institutiilor bugetare. Crede-ma, stiu ca majoritatea programelor facute de ei au vicii. Am avut dispute si la casa de pensii si la casa de sanatate pe vremea cand nu aveam abonament la aceasta minunata firma care se numeste SAGASOFT. In concluzie: de ce sa ne chinuim sa lucram declaratiile pe programele bugetarilor?
Cu riscul de a te supara StuparuI trebuie sa dam Cezarului ce este al Cezarului: pe de o parte SAGA face inteligibile tampitele de programe facute pe genunchi. SAGA a castigat tocmai prin intuitivitatea completarii declaratiilor, jurnalelor, etc.
Pe cealalta parte trebuie sa recunoastem ca SAGA nu rescrie de la zero programele de declaratii (nici cel de la Finante, nici cel de la Somaj, nici cel de la CAS, etc) ci doar le suprima inceputul, le inhiba deschiderea ferestrelor de individualizare. Programele sunt scrise de catre acei "bugetari" care sunt talentati dar nu sunt lasati sa-si arate talentul pentru ca au sefi cretini. Arta celor de la SAGA consta tocmai in a face ca aceste programe sa fie usor de utilizat si de inteles.
Niciodata nu am completat declaratia 390 sau 394 in programul de la Finante. Am vazut pe cineva care compelta in programul de la Finante si am fost la un pas sa ma sinucid. Nu am priceput de ce se completeaza cum se completeaza....O porcarie!
Pe cealalta parte trebuie sa recunoastem ca SAGA nu rescrie de la zero programele de declaratii (nici cel de la Finante, nici cel de la Somaj, nici cel de la CAS, etc) ci doar le suprima inceputul, le inhiba deschiderea ferestrelor de individualizare. Programele sunt scrise de catre acei "bugetari" care sunt talentati dar nu sunt lasati sa-si arate talentul pentru ca au sefi cretini. Arta celor de la SAGA consta tocmai in a face ca aceste programe sa fie usor de utilizat si de inteles.
Niciodata nu am completat declaratia 390 sau 394 in programul de la Finante. Am vazut pe cineva care compelta in programul de la Finante si am fost la un pas sa ma sinucid. Nu am priceput de ce se completeaza cum se completeaza....O porcarie!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Paturcai draga eu nu am pentru ce a ma supara! Te cred ca bugetarii au sefi.......asa cum zici tu. Imi cer scuze daca am jignit pe cineva. Eu doar i-am raspuns lui Nitua cu asigurarea ca declaratia de CAS iese bine in SAGA. Dar vine mai apoi Calfav si zice sa incerc in declaratia celor de la CAS ca (probabil) acolo nu merge. Ei bine, eu nu sunt nici curioasa, nici nu ma intereseaza, caci eu lucrez in SAGA. Sfatuiesc pe toti cei care au probleme sa-l foloseasca!
Imi cer scuze, cred ca am fost inteles gresit. Nu am spus ca nu am incredere in programul pe care lucrez, am dat un sfat referitor la verificare in programul de CAS a declaratiei generate de Saga, mai ales ca apar 2 CNP pe acelsi nume, s-ar putea sa dea eroare, dar se poate modifica manual. Sa nu se mearga cu declaratia degeaba la depunere. Oricum nu recomand la nimenea sa o intocmeasca in programul facut de bugetari, asta inseamna sinucidere, cum a mentionat un coleg. Spor la treaba.