badalaum scrie:...anul trecut am avut venituri totale anuale de 31800 ron si am platit un impozit de 5000 ron aproximativ.Sa inteleg ca anul acesta mai- iunie voi platii 4300 ron sau cat? Ce se intampla cu impozitul platit in trim. I nu se ia in calcul si acesta? Adica vreau sa spun ca eu platesc anual mai mult decat impozitul minim obligatoriu.
Nu!
Ca sa il citez pe TomaC daca din aplicarea lui 16% rezulta un impozit mai mic decat minimum legal, in cazul tau 2.200 lei, atunci vei plati 2.200 lei, daca prin aplicarea lui 16% suma depaseste cei 2.200 lei, atunci vei plati ce rezulta din aplicarea lui 16%.
Impozitul platit pe trimestrul I nu se ia in calcul, in sensul ca asa cum ai calculat ai si platit si se considera OK platit pentru acea perioada. Nu te mai intereseaza. Te intereseaza ce se intampla din Mai pana la Decembrie 2009.
Impozitul forfetar se va aplica pentru lunile Mai si Iunie din trimestrul II si apoi trim III si IV din 2009 si tot anul 2010.
Daca in Trimestrul I 2009 ai avut un profit de 100 lei, el este aferent trimestrului I si numai trimestrului I. Nu se ia in calcul pe cumulat. Daca vrei sa fortez un pic nota din punct de vedere al impozitului forfetar anul incepe la 01.05.2009 si se termina la 31.12.2009.
Aprilie se calculeaza dupa vechea metoda de calcul, adica asa cum s-a calculat in trimestrul I 2009. Adica am sa consider Aprilie 2009 ca un sfarsit de trimestru si am sa-l inchid si am sa-l platesc, iar acea suma o voi cumula in decontul lunii Iunie 2009 cu rezultatul lunilor Mai+Iunie 2009.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!