extrase Banca Transilvania !!!

herganiec

#16 Mesaj de herganiec »

ia ameninta-i ca pleci de la ei pe motiv ca nu stie nimeni cum se citesc extrasele lor, si sa vezi cum o se schimbe lucrurile.

am avut un caz asemanator cu BTR referitor la salarii (ca se faceau viramentele pe card prin BTR) iar cand nu am inteles ceva , in prima faza am fost luati peste picior si la faza cu mutatul la alta banca de luna viitoare.. :lol: :lol: s-au cumintit si sunt numai lapte si miere.. :D de atunci.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

vranceam

#17 Mesaj de vranceam »

Bine ca a mers la tine.Eu desi rulez cateva miliarde lunar prin BTRL mai sunt si refuzata si apostrofata daca duc bo spre incasare cu mai mult de 2 zile anterioare scadentei,ca cica nu au cum sa le tina evidenta.Fac asta pt ca firma nu e in aceesi localit cu banca si le las cand am drum la Resita nu-mi fac special pt asta.Eu am preferat BT24 pt ca o informatie solicitata prin teleon inseamna sa asculti o melodie enervanta si sa te redirectioneze de cateva ori,personalul vine si pleac a toti sunt incepatori dar dau lectii.Am incercat sa ma mut la o banca cu nume mai sonor -BRD in aceeasi localit, care mi-a oferit servicii mult mai scumpe la acelas nivel sau mai mic de neprofesionalism.Pretul lui BT24 este mai mic decat la alte banci cu care lucrez(tin evidente la alte firme)si programul mai simplu.Discutand cu cineva din conducerea BRD despre lipsa de cunostinte minime al celor din fata mi s-a raspuns ca nu au de unde alege pt ca vin candidati cu multe hartii,diplome dar in fata calculatorului se panicheaza.Va dau un exemlu de profesionalism a unei angajate in BRD
Ca sa scoata o pers un credit avea nevoie de copie carte de munca ce a si dus.I-AU spus ca nu e buna pt ca nu are operat demult in ea(de la ultima majorare a sal min pe ec)S-a dus femeia inapoi la ITM sa intrebe, i s-a spus ca nu are ce sa mai opereze daca nu sunt modificari,normal dar desteptaciunea de la banca nu a fost convinsa decat in momentul in care inspectoarea de la ITM s-a dus si i-a explicat fata in fata cam cum sta cu operatu.Norocu femeii cu creditul ca sunt institutiile apropiate si s-a dus femeia de buna credinta altfel ce facea,aducea avocat,notar???????? sa o convinga.

iarovoim

#18 Mesaj de iarovoim »

Ofera prea putine aplicatia pentru 20 lei cat e costul lunar pentru utilizarea ei. Adica costurile sunt mai mari decat avantajele existente.

ghidalia

#19 Mesaj de ghidalia »

Asa da, ai dreptate!!! :D

ciobanum147

#20 Mesaj de ciobanum147 »

doamne si eu ma lovesc de aceeasi problema cu extrasele de la b.Romexterra am un credit si lunar imi dau urmat.extrase;
-alte credite trezorerie restante
-disponibil credite soc.comerciale
-dobanda ale cred.restane
-cont curent soc.com
-alte credite de trez.
eu inregistrez numai extrasul de cont curent si cel de credite
in rest nici nu ma mai complic , pentru ca si asa nu bat cu ei la cel de credite ca imi transfera ba la alimentare ba la.......... de te inebuneste.
o sa ma duc si eu la banca sa fac un punctaj cu ei -.
daca mai lucreaza cineva cu aceasta banca ,rog sa-mi spuna si mie cum inregistreaza si ce?
-eu cred ca ei listeaza tot ce le face programul lor iar noi stam cu zilele sa descifram .

ciobanum147

#21 Mesaj de ciobanum147 »

Cred ca m-am dilit si vin iarasi sa va cer ajutorul daca aveti timp desi cred ca toti avem de lucru in aceasta perioada si ne lovim de fel si fel de probleme .
Off!!!-in balanta la sf.lunii noiembrie am in cont 1682(dob.restanta)pe credit suma de 42215.20 cu minus si in ct.5186 tot pe credit aceeasi suma fara minus-acum in decembrie primesc de la banca extr.in care am dob.in restanta ptr.credit 5310.07 adunat cu soldul =47525.27 -aceasta suma o trece pe dob.restanta in indoi.ptr credit iar soldul bancii e zero .Vin si va intreb eu ce contari fac si daca soldurile pe care le am in noiembrie sunt corecte?
Mentionez ca nu le-am inregistrat in 666 deoarece,nu sunt achitate si -mi crestea si pierderea.
Ce sold treb sa am eu in acest caz? :roll:
Multumesc mult.

tomac

#22 Mesaj de tomac »

In niciun caz nu ati contabilizat corect.

Contul 1682 nu poate avea sold decit sold creditor pozitiv.
Inregistrarea corecta era 666=1682 pentru dobinda calculata de banca si trecuta in extras.

Contul 5186 este la rindul sau un cont de pasiv ce nu poate avea decit sold creditor pozitiv.Nu are nici cea mai mica legatura cu creditele pe termen mediu/lung.

Dobinzile de platit pentru imprumuturi pe termen scurt se contabilizeaza prin articolul contabil 666=5186, plata dobinzi urmind sa stinga soldul din 5186.
Nu in toate cazurile se foloseste 5186.Aproape acelasi rol il are si 5198.

Nu are importanta ca nu ati achitat dobinda.Trecerea pe cheltuieli era obligatorie. Contabilitatea in partida dubla nu e o contabilitate de incasari si plati.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

ciobanum147

#23 Mesaj de ciobanum147 »

Va multumesc -deci acum treb.sa fac storno 1682=5186 si inreg.666=5186 si cand o sa fac plata 5186=5121.
:oops:

tomac

#24 Mesaj de tomac »

Da.

ciobanum147

#25 Mesaj de ciobanum147 »

Offf!!!!!! acum la inchidere ct 666 care sunt ch.cu dob.restante le trec ca deductibile ?intreb ptr,ca pierderea este destul de mare.
Eu as opta sa nu le mai inregistrez acum ci in momentul platii lor.
Pot??

tomac

#26 Mesaj de tomac »

Sunt deductibile.
Nu, nu le puteti inregistra pe cheltuieli la momentul platii lor.

Scrie răspuns