am o firma care are activitatea susupendata cu 23 aprilie.Am facut cerere la finante pt.regim derogatoriu dar inca nu am primit raspuns.
Nelamuririle mele sunt urmatoarele:
1.La mai depun 100,102 iar 300 il depun in iulie(tva trimestrial)?
2.Firma mai are credit la banca de achitat pe care continua sa-l achite lunar,cum procedez- fac inregistrarile lunare in continuare?
3.Amortismentul pt.imobilizari(cladire,masina) se inregistreaza pe perioada susupendarii sau doar la reluarea activitatii?
Va multumesc
activitate suspendata
- teodorg133
3.Pentru a beneficia de regimul de declarare derogatoriu contribuabilii trebuie sa îndeplineasca, cumulativ, urmatoarele conditii:
a)sa nu figureze, la data aprobarii cererii, cu obligatii fiscale restante catre bugetul general consolidat;
b)sa nu desfasoare nici un fel de activitate;
c)sa nu obtina venituri din exploatare, venituri financiare si/sau venituri exceptionale;
d)sa nu dispuna de personal angajat si sa nu plateasca venituri cu regim de retinere la sursa a impozitului;
e)sa nu fie în curs de solutionare o cerere de rambursare sau de restituire a impozitelor, taxelor si contributiilor;
f)sa nu fie în curs de derulare un control fiscal.
Rasp. 1 ca sa nu mai depui 100 si 102, faci vector si decl.010, si scoti de la contrib (daca ai avut salariati,duci deciziile de incetare), nici decont de tva nu se depune pt ca nu vei mai avea NICI UN FEL DE ACTIVIT.
2. nu se inreg ratele pt credit, pt ca nu treb sa mai ai chelt si venit.
3. idem cu amrotizarea...dupa reluarea activ.
a)sa nu figureze, la data aprobarii cererii, cu obligatii fiscale restante catre bugetul general consolidat;
b)sa nu desfasoare nici un fel de activitate;
c)sa nu obtina venituri din exploatare, venituri financiare si/sau venituri exceptionale;
d)sa nu dispuna de personal angajat si sa nu plateasca venituri cu regim de retinere la sursa a impozitului;
e)sa nu fie în curs de solutionare o cerere de rambursare sau de restituire a impozitelor, taxelor si contributiilor;
f)sa nu fie în curs de derulare un control fiscal.
Rasp. 1 ca sa nu mai depui 100 si 102, faci vector si decl.010, si scoti de la contrib (daca ai avut salariati,duci deciziile de incetare), nici decont de tva nu se depune pt ca nu vei mai avea NICI UN FEL DE ACTIVIT.
2. nu se inreg ratele pt credit, pt ca nu treb sa mai ai chelt si venit.
3. idem cu amrotizarea...dupa reluarea activ.
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
[/color]
Ar face o mare greseala daca nu ar inregistra asa ceva, caci ca ar da peste o contraventie:teodorg133 scrie:2. nu se inreg ratele pt credit, pt ca nu treb sa mai ai chelt si venit.
"efectuarea de operaţiuni economice, fără să fie înregistrate în contabilitate".
Sau poate si mai rau, infractiune : "omisiunea cu ştiinţă a înregistrărilor în contabilitate,
având drept consecinţă denaturarea ... elementelor de activ şi de pasiv ce se reflectă în bilanţ,
constituie infracţiunea de fals intelectual ..."
Eu zic ca, din cauza creditului, nu poate cere regim derogatoriu.
- teodorg133
da, colegul (a) Apetrem are dreptate....am sunat acum la finante, la noi aici (cunosc pe cineva) si asa este, adica : pe perioada suspendarii, scapi de forfetar, dar in schimb, ca sa ceri derogare, ei fac un control la ultima balanta si anume : sa nu ai datorii la buget, sa nu ai datorii la furniz sau clienti de incasat si nici credinte sau alte imprum.
deci, daca scoti de la contrib, depui trim pt. profit si tva si faci balante lunare pt achit. creditului....avantajul este ca nu plat.forfetar
ps. scuze, caci ar fi treb.sa ma documentez mai bine inainte de a raspunde colegului
...se mai intampla !! 
deci, daca scoti de la contrib, depui trim pt. profit si tva si faci balante lunare pt achit. creditului....avantajul este ca nu plat.forfetar

ps. scuze, caci ar fi treb.sa ma documentez mai bine inainte de a raspunde colegului

[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
[/color]