Dragi colegi, ajutati-ma va rog si pe mine cu urmatoarea problema :
- firma la care lucrez a achizitionat in luna mai 2009 un utilaj agricol ; vanzatorul este Voest Alpine/ Austria ;
- pana acum am doar contractul de vanzare-cumparare , din care va redau urmatoarele date : - RO-VAT: ...
- AT-VAT :...
- BG-VAT :...
- pret : 6900 euro
- NHR AGROPARTNERS este reprezentantul vanzatorului
in Romania
- la o clauza contractuala este mentionat : " TVA,obligatii vamalesi alte taxe, impozite sau alte asemenea obligatii stipulate de legea romana nu sint incluse in pretul contractului. TVA-ul (in cazul in care exista obligatia platii acestuia) va fi achitat de catre Cumparator in contul deschis de Voest Alpine, reprezentant fiscal prin VA Intertrading Austria , in contul : ... /."
- si, la o alta clauza : " Toate platile vor fi efectuate in moneda stipulata in contract, cu exceptia TVA-ului, care va fi platit in RON , conform facturii emise de catre Vanzator in contul reprezentatului fiscal al Vanzatorului VA Intertrading Austria RO24... deschis la Unicredit Tiriac Sucursala Charles de Gaulles ".
Inteleg ca TVA se plateste separat, conform facurii emise de Vanzator ( nu am primit inca factura, nici pentru utilaj, nici pentru TVA) .
DAR seful meu a inteles de la intermediarul vanzarii ( NHR Agropartners Buc.) ca nu are de platit TVA la aceasta achizitie .
Va rog mult, luminat-ma si pe mine ...
- ce am de platit
- ce am de declarat
Va multumesc si va doresc mult succes in cariera voastra .
TVA la achizitii utilaje agricole din UE
- teodorg133