state de plata

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
boldori

state de plata

#1 Mesaj de boldori »

salut. sunt noua pe forum si noua in ale contabilitatii. am o problema sau o nelamurire in legatura cu cateva lucruri.
am inceput lucrul in program in luna martie cu solduri preluate din februarie. acum problema este cand fac statul de salarii in martie pe februarie nu ma lasa si imi spune ca e inaintea preluarii datelor si nu imi genereaza date contabile...iar daca pun martie "si ma prefac" ca e februarie nu stiu ce se intampla. iar la deducerile personale de baza am o prob.
eu lucrez in paralel cu contabila de la firma noatra, pentru a ma obisnui cu prog si pt a avea cu ce ma compara, si am vazut ca a pus la toata lumea deducere de 250, dar mie programul in genereaza altceva, si la cei cu un copil in intretinere inca 100. la configurare salarii pot sa configurez doar pt VBL<1000 iar la mine au peste.
ce-oi face? any help? Rolling Eyes
intre ceea ce stii si ceea ce nu stii este ceea ce presupui

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Bun venit din ambele directii: pe forum si in ale contabilitatii.
Luna de incepere pentru folosirea programului este luna inaintea careia nu mai pot introduce date.
Adica:
Am inceput in Martie 2009, nu pot sa fac state de plata pentru luna Februarie 2009.
Modifdicarile pe care le poti face la SALARII nu au legatura cu deducerea personala de baza.
Sa vedem de ce:
In locul in care ai introdus salariatii, acolo jos in dreapta (sa fii sus in stanga pozitionat pe acel salariat), poti adauga persoane in intretinere.
NU MODIFICA decat daca stii ceea ce faci.
In SAGA toate au logica si daca ar fi fost vreo greseala am fi iesit furca pe forum si am fi atras programatorilor atentia.
Pentru a invata sa folosesti programul uitandu-te la un altul nu cred ca este o idee prea fericita. Fiecare programator si-a gandit intr-un anumit fel culegera de date, afisarea ferestrelor, rapoartele, etc.
SAGA este un program intuitiv (ne indica unde anume sa lucram) programatorii avand grija ca noi sa facem pe cat posibil cat mai putine moficiari. Adica ne dau mura-in-gura tocmai ca sa fim multumiti si sa nu ne chinuim/sa ne batem capul.
Vino si da un exemplu de cum trebuie sa introduci un salariat si ti se vor da sfaturi avizate de catre colegii de pe forum.
Repet: NU MODIFICA nimic din ceea ce gasesti deja trecut (procente, transe de deductibilitate, etc) DECAT DACA STII CEEA CE FACI.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

boldori

#3 Mesaj de boldori »

OK....am inteles ideea
uite un ex: am salariatul popescu cu o persoana in intretinere: deducere de baza 250 + pers in intretinere 100 =350 nu?
mie pe statul de plata imi arata 340 de ce?
apoi mai am salriatul Ionescu fara pers in intretinere si pe stat in apare deducere personala 230? din nou dc?
eu cand ma uit pe statele de salarii din luna respectiva si nu numai, ci de pe toate lunile, toti salariatii au deducere de baza de 250 iar cei cu copii...100 de copil
eu nu modific si nu skimb nimic
oricum is in ceata
si am inteles si ca nu mai pot introduce date din luna precedenta preluarii soldurilor....si atunci ce o sa iasa la sf, ce fac cu salariile, ca nu mi le pune pe cheltuieli :(((

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

pt ca au salariul brut peste 1000 ron si atunci se micsoreaza si deducerea.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

boldori

#5 Mesaj de boldori »

sa inteleg ca statele de plata sunt gresite? daca a pus indiferent de suma 250? adaug ca nu cred ca le face in prog de conta ci in excel... :roll:

paturcai

#6 Mesaj de paturcai »

Ai convingerea ca acele state sunt gresite.
Crede-ne pe cuvant ca SAGA calculeaza FOARTE CORECT!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

boldori

#7 Mesaj de boldori »

ok....thanks dar este trist
sa zicem atunci ca de cand am preluat soldurile vin eu cu ele mai corecte....sau cel putin incerc...oricum am mai descoperit cate o greseala pe ici p colo....dar cu salariile pe feb inreg in martie ce fac? raman fara note contabile?

herganiec

#8 Mesaj de herganiec »

ca sa vezi cum se calculeaza deducerea personala te pot iuita in SAGA la administrare -- configurare salarii. ai un tabel in dreapta jos si acolo o sa vezi ce si cum.
o persoana poate sa aiba deducere personala 250 ron daca are un sal brut pana la 1000 ron. daca depaseste , deducerea pers se diminueaza procentual iar daca brutul trece de 3000 ron nu mai primeste nici o deducere.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

herganiec

#9 Mesaj de herganiec »

daca doresti sa fac isalariile pe luna februarie si sa genereze note contabile, luna de deschidere a programului trebuie sa fie ianuarie. doar asa genereaza si notele contabile aferente , altfel lucrezi in afara perioadei de lucru declarate.

boldori

#10 Mesaj de boldori »

promit ca e ultima intrebare legata de chestia asta :D
daca luna de deschidere a prog e ianuarie, atunci nu ar trebui sa incep cu inreg din feb, si automat in feb sa trec salariile de pe ianuarie, acre din nou nu o sa pot?
sau pot sa incep cu inregistrarea lunii martie implicit a salariilor de pe feb, si sa nu am solduri avand in vedere ca sar peste februarie?

herganiec

#11 Mesaj de herganiec »

hai sa luam cazul dvs concret:
ati inceput sa lucrati din luna martie 2009
deci soldurile le-ati intridus la 28.02.2009
corect.

vreti sa faceti salariile pe luna 02.2009 in luna martie 2009
da. NU SE POATE e luna anterioara inceperii lucrului.

daca aveti ceva de inregistrat din luna februarie la salarii, doar cu nota contabila manuala se poate face.

de fapt nici nu puteti face un stat de plata anterior declararii lunii de incepere a lucrului cu SAGA. nu va lasa programul.

boldori

#12 Mesaj de boldori »

ok mersi mult
o sa fac manual ca sa inchid tot
e bine pe forum :P

herganiec

#13 Mesaj de herganiec »

in rest e ok programul de salarii. luati-va dupa calculele lui dar sa introduceti bine in fisiere -->salariati , toate datele la persoane.

restul face el. si state si declaratii.

botanc

#14 Mesaj de botanc »

boldori scrie:promit ca e ultima intrebare legata de chestia asta :D
daca luna de deschidere a prog e ianuarie, atunci nu ar trebui sa incep cu inreg din feb, si automat in feb sa trec salariile de pe ianuarie, acre din nou nu o sa pot?
sau pot sa incep cu inregistrarea lunii martie implicit a salariilor de pe feb, si sa nu am solduri avand in vedere ca sar peste februarie?
Din ceea ce spuneti, deduc faptul ca in luna Feb'2009 vreti sa introduceti la plata salariile aferente lunii IAN'2009, fapt pentru care nu trebuie sa generati statul de salarii pe luna IAN'2009.
Introduceti doar plata in registrul de casa.

Scrie răspuns