Protejarea calculatorului server

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
neculaicav739

Protejarea calculatorului server

#1 Mesaj de neculaicav739 »

Suntem o retea de mai multe calculatoare, si as vrea sa lucrez cu inca un calculator di intreaga retea.
INTREBARE: Cum imi protejez C: cand stim ca iam dat ful share de ceilalti utilizatori ai retelei? Folosim Windows XP. :roll:

balazse

#2 Mesaj de balazse »

Folosesti functia de utilizatori, adica pui parola la intrarea in program. Tu o sa ai acces ca administrator, iar pentru cealalta persoana creezi un alt utilizator.

neculaicav739

#3 Mesaj de neculaicav739 »

Am inteles de aceasta obtiune la nivel de program, dar nu stiu cum sa protejez partitia C: de ceilalti utilizatori ai retelei. Stinid ca ei poate sa faca ce vor pe partitia mea din momentul in care iam dat full share.

neculaicav739

#4 Mesaj de neculaicav739 »

Scuze! Nu am inteles la care program te-ai referit. La Windows sau la Saga? Daca poti sa fii mai explicit. Multumesc mult.

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Din Windows se realizeaza. Nu trebuie dat full share la toata partitia. E suficient sa dati full share doar la folderul in care e SAGA.
Puteti da full share cu control al utilizatorilor, daca folositi useri cu drepturi limitate. Atentie insa! Sistemele cu Windows XP permit conectarea doar a 10 clienti la un calculator. Asta pentru ca XP nu e un sistem de operare dedicat serverelor cum ar fi Windows Server 2003.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns