discount pe factura
-
discount pe factura
Va salut pe toti si in acelasi timp va cer si o parere. Am un furnizor care la fiecare factura acorda un discount de 5%, il evidentiaza dar nu il scade din valoarea facturii respective si asta se intampla de circa 2 ani pana cand am facut inventarul si soldul din balanta nu a mai batut cu cel din teren. Am gasit de unde era (discount) si ca sa se regleze am fost la furnizor si i-am spus ca sa-mi faca pentru discountul respectiv factura pe minus, el a spus ca sa-i fac eu factura pentru o prestare de serviciu, am refuzat pe motivul ca nu avem un contract incheiat in baza caruia sa fac compensarea marfii cu prestarea de serviciu. Exista un contract de livrare marfuri intre parti si firma si-a achitat facturile conform sumelor inscrise adica fara sa-si scada discountul acordat. Eu consider ca am procedat corect cand i-am cerut factura pe minus pe perioada in care facturile lui au fost cu discount nescazut, pentru ca acum le face bine si e usor de reglat, dar va intreb si pe voi cum este si daca refuza sa-mi faca cum a-si putea face reglarea stocului? Cu multumiri anticipate pentru raspuns!
Ceea ce nu inteleg este: cum adica discountul era trecut pe factura, dar nu era scazut din totalul acesteia?
Admitem ca acel discount nu era scazut, tocmai din acest motiv furnizorul trebuie sa emita o factura pe minus cu acele valori intrucat factura reprezinta o parte din intelegere intre parti.
Eu nu pot emite (client fiind) o factura in negru pentru o datorie pe care un furnizor o are la mine, din simplul motiv expus de tine mai sus: contractul nu prevede ca eu sa facturez reducerea de pret.
Ai procedat corect. Ce va fi in mintea lui? Ca plateste TVA?
Linisteste-l! TVA-ul il platesti tu/l-ai platit. El isi va scadea veniturile cu acest discount. Nu pierde nimic.
Admitem ca acel discount nu era scazut, tocmai din acest motiv furnizorul trebuie sa emita o factura pe minus cu acele valori intrucat factura reprezinta o parte din intelegere intre parti.
Eu nu pot emite (client fiind) o factura in negru pentru o datorie pe care un furnizor o are la mine, din simplul motiv expus de tine mai sus: contractul nu prevede ca eu sa facturez reducerea de pret.
Ai procedat corect. Ce va fi in mintea lui? Ca plateste TVA?

Linisteste-l! TVA-ul il platesti tu/l-ai platit. El isi va scadea veniturile cu acest discount. Nu pierde nimic.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
-