In luna aprilie am achizitionat un MF care va fi pus in functiune in luna Mai, deci amortizarea ar trebui sa inceapa din luna iunie.
In luna aprilie ar trebui sa intocmesc PVR-ul iar in luna Mai PIF-ul.
Puteti sa-mi spuneti care este procedura de inregistrare in acest caz dpdv al programului SAGA?
cred ca la intrari faceti receptia normal a mijlocului fix, iar la imobilizari puneti data din luna mai, ca sa va calculeze amortizarea din luna iunie.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Ramin la opinia mea. Daca se inregistreaza in ct. 212 in aprilie de ce nu il amortizez din mai? Daca nu este pus in functiune -eu asa am inteles-atunci nu este mijloc fix, poate urmeaza ch. de instalare, testare, etc.
Din intrebare nu ar rezulta ca acel MF ar necesita cheltuieli de instalare.Sigur ca si aceasta opinie este corecta,sa nu ma intelegeti gresit.
Pentru mine ct 231 il folosesc atunci cand am investitii in derulare si nu pt mijloace fixe-utilaje,instalatii etc..O zi buna.
Si eu merg pe mana lui HerganieC aici ca pe mana lui BogeanuA merg mai demult....
Totusi 231 este un cont ce vrea sa zica "in derulare". Nu este o solutie rea, dar e un pic complicata; el chiar e gata de a functiona. Puteam sa-l pun in functiune si in urmatorul an, el tot activ fix ramane ca destinatie economica (am avut o comanda, l-am prevazut in bugetul de venituri si cheltuieli, etc, etc)
Ok, cum doriti.
Dar, asa numai ca sa vorbim-ca nu avem prea multe griji -banuiesc ca inregistrarea amortizarii incepe in mai daca se inreg. in 212 in aprilie, nu?
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
imi cer scuze ca nu am mai intervenit, am avut o pauza. Eu ma gandisem tot la 231 dar nu voi avea alte chelt de instalare etc. E vb de o centrala telefonica achizitionata in luna aprilie dar va fi pusa in functiune in luna iunie. (cladirea in care va fi instalata nu este inca gata decat in luna iunie....)
Deci ar trebui sa-i fac receptie din luna aprilie si sa incep amortizarea din luna mai desi MF nu este pus in functiune?