Nu pot accesa"codul materiilor prime"

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
gheorghed772

Nu pot accesa"codul materiilor prime"

#1 Mesaj de gheorghed772 »

Buna ziua,
Incerc sa inregistrez productia realizata si consumul de materii prime la o firma cu obiect de activitate'confectii" si nu -mi apar codurile materiilor prime in fereastra 3.
Oare unde am gresit? Este prima luna cand inregistrez cantitativ-valoric in SAGA C -productia .Am citit si in Help dar nu m-am lamurit.Am bifat:gestiuni distincte,am creat gestiune C-V pt.materii prime,am introdus materiile prime C-V pe codurile generate automat.Pana aici totul a fost OK,dar la inregistrarea consumurilor m-am blocat.
Poate cineva sa-mi dea o mana de ajutor?
Multumesc.

balazse

#2 Mesaj de balazse »

Ai selectat gestiunea corecta din care vrei sa descarci? Precum exista la acel articol in acea gestiune stoc?
Verifica la "situatii-listari" -> "situatii stocuri" ce ai in stoc si in care gestiune.

gheorghed772

#3 Mesaj de gheorghed772 »

balazse scrie:Ai selectat gestiunea corecta din care vrei sa descarci? Precum exista la acel articol in acea gestiune stoc?
Verifica la "situatii-listari" -> "situatii stocuri" ce ai in stoc si in care gestiune.
Da,am selectat bine gestiunea.
Am verificat in "situatii stocuri "si exista materiile prime respective.
E clar ca am gresit undeva,dar nu -mi dau seama unde si timpul curge in defavoarea mea.

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Hai sa facem un exemplu:
- ai creat o gestiune "materii prime";
- ai creat articole de materii prime, ex: mere, pere, visine;
- ai facut intrari de materii prime si le-ai validat, adica iti apar in situatii stocuri;
- ai creat o gestiune "produs finit";
- ai creat articole de produse finite, ex: compot mere, compot pere, compot visine;
- mergi la productie si adaugi (in stanga) data 01.06.2009 si gestiunea produse finite, dupa care adaugi (in dreapta sus) "compot mere" cu datele necesare (ce cantiate ai obtinut, precum pretul), si mai adaugi (in dreapta jos) gestiunea "materii prime" cu articolul "mere" si cantitatea dat in consum, validezi.
In mod normal ar trebui sa mearga, zic eu (dar sincer n-am lucrat nicioadata cu productia).

danilevicis

#5 Mesaj de danilevicis »

in fereastra 3 din ecranul productie nu apar codurile materiilor prime, deoarece nu au fost predefinite consumurile in retete la articolele respective
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

balazse

#6 Mesaj de balazse »

In manualul de utilizare scrie:
Informaţiile din zona 3 pot fi introduse fie manual de către utilizator, fie automat de către program în cazul acelor produse finite ce au definită reţetă.
asta inseamna ca nu este obligatoriu sa predefinesti.

petriself

#7 Mesaj de petriself »

- ... si mai adaugi (in dreapta jos) gestiunea "materii prime" cu articolul "mere" si cantitatea dat in consum, validezi.
In mod normal ar trebui sa mearga, zic eu (dar sincer n-am lucrat nicioadata cu productia).[/quote]

Pana aici inregistrez bine, dar in ecran (dr.jos) nu inregistrez pt. ca fie nu merge, fie nu stiu eu sa -l folosesc.
Dar, ca sa inregistrezi in ecran dr. sus, trebuie sa ai pretul unitar al produsului finit daca folosesti pretul de cost efectiv. Si atunci, inregistrez consumul de materie prima in Consumuri cu BC, apoi stabilesc pretul de cost efectiv si inregistrez produsele finite obtinute in ecranul din dr. sus.

gheorghed772

#8 Mesaj de gheorghed772 »

Va multumesc ca ati incercat sa ma ajutati,dar eroarea era alta.In "Fisiere"-"Tipuri de articole"-"Materii prime" era bifat doar "aprovizionabil" nu si "consumabil" si atunci nu-mi permitea sa accesez codurile materiilor prime si sa inregistrez consumul acestora,nici in fereastra 3-productie,nici cu Bon de consum.
Am reusit sa-mi dau seama singura de acest lucru ,dupa mult "chin" .
M-am gandit ca e bine sa "povestesc" cum am rezolvat situatia poate mai sunt si altii care sunt interesati de productie.

balazse

#9 Mesaj de balazse »

La mine intotdeauna era bifat la "consumabil", iti multumesc ca ne-ai informat, pe data viitoare mai avem o cheie de verificare.

Scrie răspuns