Buna ziua si La Multi Ani tuturor.
Am o problema cu unul din asociatii firmei unde lucrez, asociat care este si administrator. A incheiat un contract de asigurare privata pe firma dar asigurarea este pentru el si nu pentru un salariat al firmei. Mi-a spus ca iau explicat cei de la asigurari ca aceste ch. sunt deductibile si a incercat sa-mi explice dar nu am inteles nimic pt. ca nici el nu intelesese prea bine...dar ca aceste ch. sunt deductibile. Eu stiam ca, chelt. cu primele de asig. private sunt deductibile limitat (parca 200 Euro intr-un an fiscal) doar pentru salariati, iar pentru asociati nu sunt deductibile. Eu as inregistra ch. cu prima de asigurare ca si cheltuieli nedeductibile integral, doar sa justific banii dati de firma.
Mentionez ca asociatul, administrator este si angajat cu contract de munca in functia de director general. Si in cazul asta oare pot deduce limitat chelt. cu asig.?
Cum ma sfatuiti sa fac?
asigurare privata
-
va rog frumos sa- mi raspundeti si mie la o intrebare!
am tot citit in topicuri despre pensia sulimentara si nu am inteles
- pensia suplimentara este facultativa si este deductibila la calculul impozitului pe profit asta se stie,
dar ,,asigurarea de pensie facultativa" este tot deductibila?
O parte din angajatii unei sc sunt asigurati la o companie de asigurari de viata si nu stiu daca sa deduc cheltuielile sau nu.
am tot citit in topicuri despre pensia sulimentara si nu am inteles
- pensia suplimentara este facultativa si este deductibila la calculul impozitului pe profit asta se stie,
dar ,,asigurarea de pensie facultativa" este tot deductibila?
O parte din angajatii unei sc sunt asigurati la o companie de asigurari de viata si nu stiu daca sa deduc cheltuielile sau nu.
Sunt deductibile in masura in care acele "facultative" se platesc de catre firma. Firma este intiatoarea acestei forme de "fidelizare". Pe polita trebuie sa apara numele firmei si nu numele angajatului, pentru ca daca apare numele angajatului acesta a facut-o in nume personal.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!