Deduc cheltuiala si TVA la contract de leasing in derulare?
-
Deduc cheltuiala si TVA la contract de leasing in derulare?
Buna ziua. Am o firma la care patroana pe langa calitatea de administrator este si salariata, avand functia de agent de vanzari. Unicul autoturism al firmei este achizitionat in leasing si se incadreaza dupa parerea mea la exceptiile din OUG 34 / 2009 fiind folosit de un agent de vanzari. Mai mult, obiectul de activitate al firmei este "intermedieri in comertul cu produse diverse". In aceasta situatie daca am de platit rata de leasing pentru acest autoturism, pot deduce cheltuiala si TVA-ul ? Aceeasi intrebare pentru combustibilul folosit pentru functionarea autoturismului. Va multumesc anticipat pentru orice sugestie.
Referitor la tratamentul fiscal al autovehiculelor pentru transport persoane, a fost identificata urmatoarea problema: limitarea deducerii TVA numai pentru cumpararea de autovehicule nu si pentru luarea in leasing a acestora creaza o concurenta neloiala intre societatile de leasing si companiile care vand autovehicule -(parare emisa de Asociatia Internationala de Fiscalitate (IFA)).
intocmesti acte justificative ptr consum si acesta este deductibil , inclusiv TVA
intocmesti acte justificative ptr consum si acesta este deductibil , inclusiv TVA
Aveti grija la valoarea reziduala. Daca ati optat pentru includerea in rate a valorii reziduale (val. reziduala zero), atunci avem o problema, contractul de leasing este privit ca un contract de achizitie cu plata in rate si TVA-ul nu mai este deductibil....vezi OG 51/1997 si HG 441/2004, pt.7 alin.2.....este vorba de optiunea de cumparare a autoturismului inainte cu 12 luni fata de data de inchidere a contractului. Cel putin pt. val reziduala TVA-ul nu poate fi dedus.