registru jurnal pe note contabile

Ce crezi ca ar trebui introdus sau modificat la programe?
Încuiat
Mesaj
Autor
Avatar utilizator
teodorg133
Mesaje: 993
Membru din: Mar Mar 11, 2008 12:00 am
Localitate: constanta

#2 Mesaj de teodorg133 »

Registrul jurnal (cod 14-1-1):

1. Serveşte ca document contabil obligatoriu de înregistrare cronologică şi sistematică a modificării elementelor de activ şi de pasiv ale unităţii.

2. Se întocmeşte de către persoanele prevăzute la art. 1 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, într-un singur exemplar.
Numerotarea filelor registrelor se va face în ordine crescătoare, iar volumele se vor numerota în ordinea completării lor.
Se întocmeşte lunar, prin înregistrarea cronologică a documentelor în care se reflectă mişcarea elementelor de activ şi de pasiv ale unităţii.
În cazul în care unitatea foloseşte jurnale auxiliare, totalul lunar al fiecăruia se poate trece în registrul-jurnal.
Registrul-jurnal se editează la cererea organelor de control sau în funcţie de necesităţile unităţii.
În cazul în care o unitate are subunităţi dispersate teritorial care conduc contabilitatea până la balanţa de verificare, registrul-jurnal se poate conduce de către subunităţi, cu condiţia înregistrării acestuia la nivelul subunităţii.
În coloana 1 se înscrie numărul curent al operaţiunilor înregistrate începând de la 1 ianuarie, sau de la începutul activităţii, până la 31 decembrie, sau încetarea activităţii.
În coloana 2 se trece data (anul, luna, ziua) când se efectuează înregistrarea în registru.
În coloana 3 se trece felul documentului (factura, chitanţa, jurnalul privind operaţiunile de casă şi bancă, jurnalul decontărilor cu furnizorii etc.), precum şi numărul şi data acestuia.
În coloana 4 se trece felul operaţiunii, dându-se explicaţiile în legătură cu operaţiunea respectivă. Această coloană se completează numai atunci când este cazul.
În coloanele 5 şi 6 se trece simbolul conturilor debitoare şi, respectiv, creditoare.
În coloanele 7 şi 8 se trec sumele totale, debitoare şi creditoare din documentul respectiv (bon, factură, jurnal auxiliar, notă de contabilitate etc.).
Lunar se totalizează sumele debitoare şi sumele creditoare.

3. Nu circulă, fiind document de înregistrare contabilă.

4. Se arhivează la compartimentul financiar-contabil.

În condiţiile conducerii contabilităţii cu ajutorul sistemelor informatice de prelucrare automată a datelor, fiecare operaţiune economico-financiară se va înregistra prin articole contabile, în mod cronologic, după data de întocmire sau de intrare a documentelor în unitate.

Deci operatiunile se inreg.dupa DATA DE INTOCMIRE, nicaieri nu spune dupa NOTA CONTABILA...."domnii" :twisted: de la garda nu au cum sa ceara asa ceva, chiar daca "il doresc " asa, nu au voie sa dea amenda pentru asta....v-a indicat si conf.carei legi v-au amendat ???..plizzz, sa stim si noi !!! :wink:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

petriself
Mesaje: 478
Membru din: Dum Ian 13, 2008 12:00 am
Localitate: Cluj-Napoca

#3 Mesaj de petriself »

Ordin 3512/27.11.2008, privind utilizarea documentelor financiar-contabile, prevede ca NOTA DE CONTABILITATE (cod 14-6-2A),

1.Serveste ca document justificativ de inregistrare in contabilitatea sintetica si analitica, de regula pentru opertatiunile care nu au la baza documente justificative (stornari, repartizare profit, constituire provizioane si ajustari pt. depreciere sau pierdere de valoare, etc.).

Daca totusi doresti sa listezi NC o poti face din Sit.listari -> Reg.jurnal -> luna-> Toate tipurile -> alegi NC pe care vrei sa o listezi.

Spune-le celor de la Garda sa citeasca O.3512/2008.

paidolat181
Mesaje: 487
Membru din: Vin Aug 11, 2006 12:00 am
Localitate: Resita

#4 Mesaj de paidolat181 »

Te-au amendat aiurea! Modul in care genereaza programul registrul jurnal este perfect legal si in totala concordanta cu solicitarile legii contabilitatii.
Un economist este un expert care va stii maine de ce lucrurile pe care le-a prevestit ieri nu s-au intamplat astazi.

Încuiat