Contab.primara comert-puncte de lucru
-
Contab.primara comert-puncte de lucru
Buna ziua tuturor. Am preluat de curand o firma (comert alimentare si nealimentare) cu sediul social in loc.X si un punc de lucru in loc. Y. Toata marfa se primeste si se receptioneza in magazinul Y. Aici se intocmesc receptiile, fise de magazie, monetare (are casa de marcat inreg.la AF din loc. Y) si Registrul de gestiune zilnic. La sf.lunii primesc fact.+nir, chit. monetare+rap Z la sediul social din loc. X unde intocmesc toate actele si registrele ctb. si depun situatii fin la AF din X. Acum o luna au inchiriat o taraba in piata agroalim.din loc. Z (cu autorizatie de la primarie, casa de marcat inreg. la AF din loc Z si chelt.legate de inchirierea tarabei). Au incepu sa cumpere marfa de la pers.fizice pe baza de Borderouri de achizitie, care se receptioneaza si gestioneza tot la mag. Y.In piata Z se primeste marfa de la mag.Y cu aviz de expeditie (la pret de vanzare). Aici se fac receptii, monetare+rap Z si Registru de gestiune zilnic, pe care le primesc la sf. lunii la sediul social. Toate inreg. ctb. si reg. le fac ca si cum ar fi un sg.magaz. si o sg. gestiune( cu excep. monetarelor pe care le inreg. in analitice dif.). Va rog sa-mi spuneti daca este bine cum fac, mai trebuie si altceva? Reg. de borderouri de achizitie si reg. de gestiune zilnica trebuie neaparat vizate de cei de la finante? Sper ca nu v-am plictisit, dar nu am lucrat in comert pana acum si nu prea stiu cum sa fac sa fie bine. Multumesc.