Buna seara
Daca ma poate ajuta si pe mine cineva in privinta impozitului pe profit
Am o firma microintreprindere deschisa in luna martie 2009
in luna aprilie am avut venituri de 6035 lei , in luna mai 8731.50lei, in luna iunie nu am avut nici un fel de incasari .
In programul Saga imi da ca am de plata un impozit pe profit de 443 lei dar in lege spune ca microintreprinderile daca au un impozit pe profit mai mic decat grila de impozitare , platesc dupa grila de impozitare
Multumesc
impozit pe profit
- zoldhegyii899
HG 488- spune ca firmele infiintate in cursul anului 2009 -2010 sunt exceptate de la plata impozitului forfetar.
"116. Contribuabilii infiintati in cursul anului nu intra sub incidenta prevederilor art. 18 alin. (2) pentru anul in care se inregistreaza la oficiul registrului comertului, insa acestia sunt obligati la determinarea impozitului pe profit potrivit prevederilor titlului II «Impozitul pe profit» din Codul fiscal."
.. si ca o complectare ...
1.la o micro... calculezi impozit pe venit ... nu pe profit
2. incasarile nu au nimic in comun cu veniturile..
"116. Contribuabilii infiintati in cursul anului nu intra sub incidenta prevederilor art. 18 alin. (2) pentru anul in care se inregistreaza la oficiul registrului comertului, insa acestia sunt obligati la determinarea impozitului pe profit potrivit prevederilor titlului II «Impozitul pe profit» din Codul fiscal."
.. si ca o complectare ...
1.la o micro... calculezi impozit pe venit ... nu pe profit
2. incasarile nu au nimic in comun cu veniturile..
Adevarul pur si simplu, e rareori pur si niciodata simplu.