Buna ziua.
Am intrari care pe langa marfa facturata este trecuta "cheltuieli cu expeditia"
Cand fac NIR introduc marfa in contul 371 si trec la "Nedefinit" "cheltuieli cu expeditia".
Intrebarea este: In ce cont trec cheltuielile cu expeditia? Parerile sunt impartite
1. 628
2. 371 pentru ca este o cheltuiela cu marfa si se scade treptat, odata cu vanzarea marfii.
Poate sunt si alte opinii.
Multumesc anticipat
inregistrare cheltuieli cu expeditia
-
- teodorg133
Daca chelt.de expeditie intra in costul marfii, automat se mareste pretul....daca intra direct pe chelt.628, nu afecteaza marfa, intra pe chelt. si e bine....amandoua variantele duc la cheltuiala (daca e in costul marfii folosim 607 la descarcare) si deci pe dvs. nu va afecteaza la profit, sunt tot cheltuieli,......problema se pune daca il aplicati la costul marfii, nu va duce la un pret prea mare !!!......si mai depinde , poate, si de contractul cu furnizorul, cum v-ati inteles asupra acestui aspect... 

[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
-
-
cheltuiala cu expeditia marfurilor e obligatoriu sa fie inclusa in costul stocurilor, vezi ce scrie in Ordinul 1752/2005 :
"Costul stocurilor
127. - Costul stocurilor trebuie sa cuprinda toate costurile aferente achizitiei si prelucrarii, precum si alte costuri suportate pentru a aduce stocurile in forma si in locul in care se gasesc."
"Costul stocurilor
127. - Costul stocurilor trebuie sa cuprinda toate costurile aferente achizitiei si prelucrarii, precum si alte costuri suportate pentru a aduce stocurile in forma si in locul in care se gasesc."
M819 are dreptate.
Varianta cu inregistraraea cheltuielilor de expediere intr-un cont de cheltuiala este corecta in situatia in care exista o factura separata in acest sens si acea factura vine cu mult, cu mult timp dupa ce eu am receptionat produsele si chiar le-am si vandut.
Este exact aceeasi situatie ca la discountul acordat de catre furnizor care vine la sfarsitul lunii .... ca o surpriza. Adica nu stiu cu exactitate ce procent imi va acorda si ma trezesc cu o reducere pe factura separata la sfarsitul lunii.
La importuri nu facem la fel dragii mei cand avem transportul pe aceeasi factura sau pe factura de transport care vine o data cu marfurile?
Varianta cu inregistraraea cheltuielilor de expediere intr-un cont de cheltuiala este corecta in situatia in care exista o factura separata in acest sens si acea factura vine cu mult, cu mult timp dupa ce eu am receptionat produsele si chiar le-am si vandut.
Este exact aceeasi situatie ca la discountul acordat de catre furnizor care vine la sfarsitul lunii .... ca o surpriza. Adica nu stiu cu exactitate ce procent imi va acorda si ma trezesc cu o reducere pe factura separata la sfarsitul lunii.
La importuri nu facem la fel dragii mei cand avem transportul pe aceeasi factura sau pe factura de transport care vine o data cu marfurile?
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!