vanzare marfa fara intrare
vanzare marfa fara intrare
o societate a facturat o plasma display Relisys la 9200 ron, dar pentru care nu exista intrare in firma.
am inregistrat veniturile in 758 "alte venituri din exploatare", avand in vedere ca administratorul nu are cum sa faca rost de o factura de intrare.
Am procedat corect?
Alta intrebare: poate sa vanda un astfel de produs daca el vinde la 4 standuri
tesaturi?
am inregistrat veniturile in 758 "alte venituri din exploatare", avand in vedere ca administratorul nu are cum sa faca rost de o factura de intrare.
Am procedat corect?
Alta intrebare: poate sa vanda un astfel de produs daca el vinde la 4 standuri
tesaturi?
Re: vanzare marfa fara intrare
Precis a uitat sa aduca borderoul de achizitie si nota de receptie ...tudurium scrie:administratorul nu are cum sa faca rost de o factura de intrare

da, a vandut fara acte, si da nu exista nici un borderou de achizitie si nici o nota de receptie.
problema e ca banii s-au incasat si e o suma frumusica.. Nu putem anula factura ca originalul e la societatea care a achizitionat bunul, daca nu declaram incasarea e naspa.
Deci cum e de facut?
PS: omu' s-a bazat pe faptul ca altcineva ii va da o factura care sa acopere intrarea, partea proasta e ca n-a iesit pasenta.
problema e ca banii s-au incasat si e o suma frumusica.. Nu putem anula factura ca originalul e la societatea care a achizitionat bunul, daca nu declaram incasarea e naspa.
Deci cum e de facut?
PS: omu' s-a bazat pe faptul ca altcineva ii va da o factura care sa acopere intrarea, partea proasta e ca n-a iesit pasenta.

Re: vanzare marfa fara intrare
trebuia sa te prinzi.....firceal scrie:Precis a uitat sa aduca borderoul de achizitie si nota de receptie ...tudurium scrie:administratorul nu are cum sa faca rost de o factura de intrare

hai ca nu e greu.....

Concluzia este momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti...
pe ce baza ??? ai factura ? nu !!! borderou e fara tva....deci vorba aia ce-ai avut si ce-ai pierdut...... si fara factura si cu tva dedus ....tudurium scrie:bine... m-am gandit si eu la ce a sugerat doriana, dar cum procedez cu TVA -ul? am dreptul sa-l deduc?

Concluzia este momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti...