declaratia 394
Daca se apasa acel buton programul copiaza fisierul corect in locatia corecta.
Conditia este ca programul de la MF sa fie instalat in C:\Program Files\D394
Fisierul generat de SAGA pentru a fi preluat in programul de la finante are nume de forma D394_2009S1_12345.txt
Apasarea butonului "Inregistreaza pe discheta" produce un fisier cu numele 394_S109_J12345.TXT. Acesta poate fi doar verificat cu aplicatia de la MF si nu preluat in aplicatia de la MF.
Conditia este ca programul de la MF sa fie instalat in C:\Program Files\D394
Fisierul generat de SAGA pentru a fi preluat in programul de la finante are nume de forma D394_2009S1_12345.txt
Apasarea butonului "Inregistreaza pe discheta" produce un fisier cu numele 394_S109_J12345.TXT. Acesta poate fi doar verificat cu aplicatia de la MF si nu preluat in aplicatia de la MF.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Aici s-ar putea sa fie o explicatie:Toate aplicatiile preluate de la MF, CAS,Somaj,Sanatate, INCLUSIV Saga le am in partitia D.
Totusi in luna ianuarie cind am generat D394 in Saga si am efectuat verificarea cu aplicatia MF aveam aceeasi configuratie!
Multumesc ptr. interventie si-mi cer scuze ca ocup timpul si spatiul cu o chestiune minora!
Totusi in luna ianuarie cind am generat D394 in Saga si am efectuat verificarea cu aplicatia MF aveam aceeasi configuratie!
Multumesc ptr. interventie si-mi cer scuze ca ocup timpul si spatiul cu o chestiune minora!
Explicaţia e următoarea: fişierul generat, cel cu denumirea 394_s109_j18980772.txt NU SE PREIA în aplicaţia de la MF ci SE VERIFICĂ în acea aplicaţie folosind butonul "Verificare fisiere pentru unitatea fiscala create cu alte aplicatii" din aplicaţia de la MF . E o mare diferenţă.
Fisierul ce se preia în vederea completării lui în aplicaţia de la MF ar fi avut numele D394_2009S1_18980772.txt Acesta se preia în aplicaţia de la MF cu ajutorul butonului "Restaurare fişier" din aplicatia MF.
Fisierul ce se preia în vederea completării lui în aplicaţia de la MF ar fi avut numele D394_2009S1_18980772.txt Acesta se preia în aplicaţia de la MF cu ajutorul butonului "Restaurare fişier" din aplicatia MF.
Am urmatoarele nelamuriri:
1. daca am o factura de asigurare baza 100 lei + TVA 0 lei= Total 100 lei de la un platitor de TVA o inregistrez in D394 ...pt ca Saga nu o bifeaza
2.am factura de la platitor de TVA
serviciu baza 100 + TVA 19
majorari baza 10 + TVA 0
total factura baza 110 + TVA 19 = 129 lei
saga imi bifeaza doar serviciu pt D394 ... acelasi lucru o patesc si cu factura de la leasingul autoutilitarei ... partea de dobanda din factura , care nu are TVA nu o bifeaza
eu nu tb sa declar factura de la furnizor BAZA + TVA la total factura?
adica in ex.2 baza 110, tva 19
sau tb sa las cum face Saga
in ex.2 baza 100, tva 19 ?
1. daca am o factura de asigurare baza 100 lei + TVA 0 lei= Total 100 lei de la un platitor de TVA o inregistrez in D394 ...pt ca Saga nu o bifeaza
2.am factura de la platitor de TVA
serviciu baza 100 + TVA 19
majorari baza 10 + TVA 0
saga imi bifeaza doar serviciu pt D394 ... acelasi lucru o patesc si cu factura de la leasingul autoutilitarei ... partea de dobanda din factura , care nu are TVA nu o bifeaza
eu nu tb sa declar factura de la furnizor BAZA + TVA la total factura?
adica in ex.2 baza 110, tva 19
sau tb sa las cum face Saga
in ex.2 baza 100, tva 19 ?
Sunt in ceata .... tocmai am sunat la Anaf si ei mi-au spus
pt pct 1 ca tb sa trec factura ...ca e factura si este intre platitori de tva
pt pct 2 ca tb sa iau totalurile facturilor adica
conform instructiunilor ... pe care le-am recitit ... inteleg ca tb sa declar facturile astfel:
pct 1 nu face parte din operatiunile impozabile cu cota de TVA ... pt ca nu are TVA ...nu 394
pct 2 baza impozabila şi, respectiv, TVA aferent ...
BAZA DE IMPOZITARE si TVA-ul aferent acestei baza de impozitare, inclusiv protocol ... corect?
pt pct 1 ca tb sa trec factura ...ca e factura si este intre platitori de tva
pt pct 2 ca tb sa iau totalurile facturilor adica
conform instructiunilor ... pe care le-am recitit ... inteleg ca tb sa declar facturile astfel:
pct 1 nu face parte din operatiunile impozabile cu cota de TVA ... pt ca nu are TVA ...nu 394
pct 2 baza impozabila şi, respectiv, TVA aferent ...
BAZA DE IMPOZITARE si TVA-ul aferent acestei baza de impozitare, inclusiv protocol ... corect?
la pct 1
in instructiuni scrie
facturile emise/primite cu mentiunea "TVA inclus", se vor cuprinde in declaratie astfel:
- in coloana "baza impozabila totala" se va inscrie valoarea totala inscrisa pe factura;
- in coloana "Taxa pe valoarea adaugata totala" se va inscrie 0 (zero).
totusi pe factura mea nu scrie TVA inclus
in instructiuni scrie
facturile emise/primite cu mentiunea "TVA inclus", se vor cuprinde in declaratie astfel:
- in coloana "baza impozabila totala" se va inscrie valoarea totala inscrisa pe factura;
- in coloana "Taxa pe valoarea adaugata totala" se va inscrie 0 (zero).
totusi pe factura mea nu scrie TVA inclus
Tin contabilitatea la o firma de turism, pe facturile primite de la Furnizori este trecut TVA inclus. Programul saga nu imi selecteaza acesti furnizori.
Din cate stiu -
"In cazul agentiilor de turism sau a altor entitati care aplica regimurile speciale prevazute la art.1521 şi art.1522 din Codul Fiscal, facturile emise/primite cu mentiunea "TVA inclus", se vor cuprinde in declaratie astfel:
- in coloana "Taxa pe valoarea adaugata totala" se va inscrie 0 (zero)."
Selectez manual acesti furnizori? cum fac?
Din cate stiu -
"In cazul agentiilor de turism sau a altor entitati care aplica regimurile speciale prevazute la art.1521 şi art.1522 din Codul Fiscal, facturile emise/primite cu mentiunea "TVA inclus", se vor cuprinde in declaratie astfel:
- in coloana "Taxa pe valoarea adaugata totala" se va inscrie 0 (zero)."
Selectez manual acesti furnizori? cum fac?
Buna tuturor!
Am si eu o nelamurire referitoare la D394. Valoarea totala aferenta achizitiilor de bunuri din declaratie este de 8.309 RON, iar in Jurnalul de Cumparari este de 8.310,18 RON. Nu inteleg de ce in D394 valoarea este mai mica cu 1 RON. TVA-ul in schimb este corect: in declaratie e 1578 RON iar in J. de Cumparari e 1.578,97 RON.
Am si eu o nelamurire referitoare la D394. Valoarea totala aferenta achizitiilor de bunuri din declaratie este de 8.309 RON, iar in Jurnalul de Cumparari este de 8.310,18 RON. Nu inteleg de ce in D394 valoarea este mai mica cu 1 RON. TVA-ul in schimb este corect: in declaratie e 1578 RON iar in J. de Cumparari e 1.578,97 RON.
E de la rotunjiri. Nu are nimic, pentru că, practic nu există corelaţie între jurnalul de cumpărări şi D394. Dacă aveţi cel puţin o cumpărare cu bon fiscal, aceasta nu trebuie să apară în D394, însă trebuie să apară în jurnalul de cumpărări.
declaratia 394
buna ziua.am si eu o nelamurire .am o firma care nu a avut activitate in primul semestru si declaratia 394 este pe 0 si nu mi-a primit-o!aveti idee ce e de facut?