Plata la intrari in valuta

scortarum819

Plata la intrari in valuta

#1 Mesaj de scortarum819 »

am introdus o factura externa la Intrari in valuta si cand ii dau Plata, imi pune automat cursul din data platii, aleg eu contul 665 (implicit e 765) si pun bifa sa-mi inregistreze automat diferentele de curs.

... dar imi face nota in Articole contabile total aiurea : ba imi pune diferenta de curs valutar pe 765, ba nu o calculeaza deloc, daca incerc a 2-a oara.

S-a mai lovit cineva de problema asta ? Sau nu fac eu ceva bine ?

tomac

#2 Mesaj de tomac »

De ce alegeţi 665? Selectează el contul de venituri sau cheltuieli în funcție de curs.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

Urmeaza sfatul lui TomaC: daca SAGA pune contul corect in ambele situatii:
- daca plata furnizorului extern are un curs mai mic decat m-am inregistrat eu in contabilitate inseamna ca....am un venit favorabil
- daca plata furnizorului extern are un curs mai mare decat m-am inregistrat in contabilitate atunci...am o diferenta nefavorabila.
SAGA stie EXACT cum conteaza si mai ales de ce conteaza asa.
Urmeaza SAGA si iti va fi bine!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

scortarum819

#4 Mesaj de scortarum819 »

pai tocmai : plateam la un curs mai mare si imi lasa pe 765.
Dar mai incerc o data si daca nu merge va mai deranjez o data

scortarum819

#5 Mesaj de scortarum819 »

tot nu-mi merge, se poate sa-mi dati pe email un mesaj ca sa va dau reply cu un PrintScreen ca sa vedeti si voi. Daca cursul de plata e mai mare, imi pune automat 765, iar daca e mai mic, imi pune 665. Adica tocmai pe dos. Merci anticipat !

markoc

#6 Mesaj de markoc »

si eu m-am lovit de aceeasi problema si am rezolvat-o introducand-o manual , dar nu e o solutie. Am platit o factura externa care a fost inregistrata la un curs mai mic decat cursul din ziua platii si mi-a pus aiurea contul 765 cand el este 665.

scortarum819

#7 Mesaj de scortarum819 »

... si in plus la "diferente curs" apare 0 intotdeauna, nu calculeaza valoarea diferentelor. M-am tot jucat introducand intrari in valuta si platindu-le, dar e clar ca ceva nu e ok la Plata.

Scrie răspuns