Interfata integrata pentru un magazin online

Ce crezi ca ar trebui introdus sau modificat la programe?
Încuiat
gagium936

Interfata integrata pentru un magazin online

#1 Mesaj de gagium936 »

Eu simt nevoia de o interfata integrata pentru un magazin online.
Ma gandesc pe s-ar putea realiza, asta daca considera si domnii de la SAGA ca merita asa ceva
Keep Walking!

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Interfata in ce sens? Se poate face ca din pagina web sa-si ia date prin ODBC din articole. Dar asta tine de cine realizeaza siteul.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

gagium936

#3 Mesaj de gagium936 »

Tomac, te rog frumos daca poti sa imi dai si mie mai multe detalii.
Poate ma poti pune in legatura cu cineva sa imi pot realiza si un magazin online astfel incat sa pot sa tin stocurile online si toate modificarile de preturi.

Inca o data, te rog mult, da-mi mai multe detalii.
Poate nu sunt singurul pe care il intereseaza.
Keep Walking!

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Imi pare rau, dar stiu o singura firma ce realizeaza siteuri. De fapt, "stiu" e impropriu. A realizat siteul unui amic de-al meu. Nu-i preia stocurile din SAGA. Si e din Oradea, nu din Bucuresti :)
Ideea e ca ar exista posibilitatea ca din fisierul articole sa poata fi extrase stocurile si preturile, sau macar dintr-un fisier rezultat din exportul acestui nomenclator

gagium936

#5 Mesaj de gagium936 »

Poate "pui" si tu o vorba buna la SAGA, pentru ca te stii de multa vreme cu ei
Keep Walking!

septimiuv

#6 Mesaj de septimiuv »

saga nu o sa investeasca timpul pentru o imbunatatire a programului care va fi de folos doar pentru 1% din utilizatori :wink: (chiar mai putin)

gagium936

#7 Mesaj de gagium936 »

:shock: :shock: :shock:
poate ai tu mai multe informatii in acest sens, insa mi`e tare greu sa cred ce zici
Keep Walking!

csedoa

#8 Mesaj de csedoa »

Din pacate Septimiu are dreptate , am simtit-o pe propria piele din aceasta cauza am ajuns de la sapte abonamente la doua ...
Am sugerat in mai multe dati introducerea unor "facilitati" in culegerea datelor respectiv rapoarte dar degeaba , un exemplu care ar ajuta si pe gagium936 pe linga altii ar fi posibilitatea de a prelua date din fisiere de tip excel, txt, csv ... in program (intrari,iesiri,comenzi etc.. ) .....
"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius

gagium936

#9 Mesaj de gagium936 »

Sa vedem ce o sa iasa ... :( :( :(
Keep Walking!

danilevicis

#10 Mesaj de danilevicis »

csedoa scrie: pe linga altii ar fi posibilitatea de a prelua date din fisiere de tip excel, txt, csv ... in program (intrari,iesiri,comenzi etc.. ) .....
si eu as avea nevoie de preluare de date din excel, nu doar export.
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

septimiuv

#11 Mesaj de septimiuv »

excel-ul se poate transforma in dbf
saga preia date din dbf

danilevicis

#12 Mesaj de danilevicis »

septimiuv scrie:excel-ul se poate transforma in dbf
saga preia date din dbf
poti te rog sa fii mai explicit
am transformat un excel in dbf si mai departe cum il preia saga? prin import? cum? nu am reusit....multumesc, nu te supara
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

tomac

#13 Mesaj de tomac »

Problema preluarii datelor din alte fisiere decit DBF e putin mai complexa. Se pot prelua si din Excel si din TXT delimitat sau CSV. Comanda de import e simpla si o stie orice novice in programare. Apare problema la faptul ca preluarea aceasta, dintr-un fisier intr-un format in altul de format diferit, necesita mai multi pasi:
- incarcarea intr-o tabela temporara - poate crapa de aici importul
- conversia tabelei in formatul necesar importului in SAGA, daca prima tabela nu e deja in conformitate cu structura SAGA - pas la care pot aparea probleme iarasi
- incarcarea efectiva
Sa ma explic. Sa presupunem ca vreau sa adaug intr-o baza de date, datele dintr-un fisier Excel. Si ca am 3 coloane: coloana 1 - numerica, coloana 2 - text, coloana 3 - calendaristica
Ei bine in Excel, acestea, in special primele 2 pot fi formatate ca General, adica pot contine atit text cit si numere. Si sa presupunem ca am urmatorul se de date:
coloana1.........coloana2............coloana3
10000..............produs1.............31/05/2009
11111..............produs2.............31/05/2009
1111a..............produs3.............31/05/2009 * dupa cum vedeti, aici in Excel nu mai am datele in formatul asteptat.
12222.............produs4..............30/06/2009
Ei bine incarcarea se produce asa: in DBF ce asteapta ca pe coloana1 doar numere, importul va crapa la intilnirea celei de-a treia linii, pentru ca nu contine doar numele ci si cifre.
Procesul este similar si din TXT sau CSV. Daca eu impun ca preluarea datelor sa fie efectuata doar din DBF elimin posibilitatea ca acolo sa am si altceva decit cifre.
Aici e cuiul: ce fac daca utilizatorii folosesc un set de date in care datele nu sunt in forma asteptata? Pentru ca multi din utilizatori habar nu au cum sa creeze o salvare sau sa copieze pe stick un fisier, daramite sa si inteleaga de ce nu i se importa un fisier Excel sau TXT sau CSV (de care probabil nici nu au auzit in viata lor).

comang846

#14 Mesaj de comang846 »

Daca in locul celor 3 sau mai multe coloane este folosit pentru descarcarea datelor codul de bare aferent produsului respectiv nu ar fi mai usor ? :idea:

Exemplificare comparativa cu cititorul de cod de bare :

Codul de bare utilizat de Saga este EAN13 deci numai caractere numerice. :!:

Scanerul este folosit pentru a transmite in clar datele intr-un camp in care este pozitionat cursorul , similar in loc de citire cu scanerul sa fie importat un fisier care contine numai codul de bare
alocat produsului respectiv (un singur camp :!: ) prelucrat ulterior de program (numeric sau caracter)

Nu cred ca scest lucru ar modifica substantial marimea fisierului executabil sc.exe ...10-50-100 Kb ,asa cum nu cred ca genererea unui fisier (fara importanta formatul) de catre un site specializat in vanzari on-line ar fi o problema deosebita atunci cand se valideaza o tranzactie sau ca cei pentru care s-ar implementa o astfel de solutie ar fi intr-un procentaj nesemnificativ ((1%) dintre cei care se manifesta pe acest forum).

Singura conditie impusa ar fi ca datele sa fie conform EAN13 (numerice) :oops:

tomac

#15 Mesaj de tomac »

Procedura de import nu trebuie sa fie exclusivista. Ce faci cu cei ce nu au coduri de bare? Sa-i obligi sa le foloseasca? Trebuie sa va ginditi ca procedura trebuie sa fie universal valabila, sa serveasca tuturor utilizatorilor nu doar unora.Si trebuie sa asigure siguranta in ceea ce priveste importul.

Încuiat