contribuabili mijlocii

bujora

contribuabili mijlocii

#1 Mesaj de bujora »

Am o rugaminte...Stie cineva care sunt particularitatile care apar in cazul trecerii unei societati la contribuabili mijlocii?
Am primit azi o instiintare de trecere la mijlocii si nu stiu mare lucru despre asta... :shock:
Exista particularitati de raportare,calcul impozit pe profit,conturi trezorerie pt plata obligatiilor,etc? :roll:
Stiu doar ca declaratiile si raportarile se depun intr-un compartiment separat al administratiei.... :oops:

teodorg133

#2 Mesaj de teodorg133 »

http://www.expertizacontabila.ro/comments/308

tu te comporti ca si pana acum...e chestie de CA si de organiz.in cadrul ANAF.... :roll:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

bujora

#3 Mesaj de bujora »

Pai nu ma pot comporta ca pana acum...este primul mesaj pe care il scriu aici...asa ca nu ai de unde sa-mi stii comportamentul inca..
E normal ca asta tine de ANAF si de cifra de afaceri a societatilor,ANAF completeaza numarul contribuabililor mijlocii din cei cu cifra de afaceri mare,in cazul in care nu sunt suficienti,mi se pare ca 200 la numar...Presupun ca asta s-a intamplat si in cazul de care vorbesc eu.
Intrebarea mea era ce particularitati de raportare implica aceasta schimbare.
8) Iti multumesc totusi pentru raspuns,chiar daca nu m-a ajutat deloc.
WE placut sa ai.
Si poate ma lamuresti cu cine ma confunzi.... :roll:

teodorg133

#4 Mesaj de teodorg133 »

Draga Bujora, ...scuze daca nu ai inteles sau am scris eu prea prescurtat...in limbajul conta. "a te comporta" inseamna "a functiona"..adica tu vei "functiona" ca si firma platitoate de toate taxele care le-ai avut ca si pana acum : lunar, trim, cu tva sau fara, cu profit sau cu venit...asta inseamna "a te comporta"...este limbaj de vector fiscal...sa nu ma intelegi gresit..nu am nimic cu persoana dvs...

o zi buna :wink:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

bujora

#5 Mesaj de bujora »

Inteleg acum...era usor interpretabila exprimarea..Sunt de ceva vreme aici dar nu pe aceasta parola,de asta ma miram..
Presupuneam ca vectorul fiscal ramane neschimbat...ce ce nu stiam era daca se plateste impozitul pe profit in avans si daca bilantul are alta forma...presupun ca da si ca nu-l mai pot face din SAGA.
Multumesc pentru amabilitate. :)

balazse

#6 Mesaj de balazse »

De exemplu la Satu Mare daca apartii de contribubilii mijlocii atunci din alta camera primesti fisa pe platitor si in alta camera depui bilantul, fata de cei mici. Din cate stiu in rest este la fel ca si pana acum.

tomac

#7 Mesaj de tomac »

Singurul lucru ce se schimba este.... organul fiscal.
Exista o directie speciala, cea pentru administrarea contribuabililor mijlocii, ce administreaza documentele fiscale ale acestora, platile acestora, precum si orice cereri ale acestora. In rest, contribuabilul va intocmi si va depune exact aceleasi declaratii, bilant, raportari, etc, la exact aceleasi termene, insa intr-o alta locatie decit cea in care o facea initial.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns