preluare date din Ciel

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
marinc60

preluare date din Ciel

#1 Mesaj de marinc60 »

Am inceput sa lucrez cu Saga incepand cu data de 1 iulie 2005 iar acum la inchiderea de an lipsesc rulajele si total sume din lunile anterioare. As putea sa preiau cumva balantele aferente acelor luni din programul folosit anterior? Programul utilizat a fost Ciel.

tomac

#2 Mesaj de tomac »

În mod automat nu se poate. Listezi din Ciel balanţă analitică şi intri în Saga C, unde la Configurare societăţi ai butonul de preluare date contabile. Devalidezi preluarea pe care bănuiec că ai făcut-o pe sume zero şi introduci acolo total sume, cu valori denominate, din balanţa la 30/06/2005 din Ciel.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

marinc60

#3 Mesaj de marinc60 »

Fara nicio suparare dar n-am inteles nimic. Cum sa preiau balanta cu sume zero cand noi avem activitate din 2002? Si-apoi unde sa introduc total sume cand eu am urmatoarele rubrici: debit/credit initial an si debit/credit precedent? :?: :?: :?: :?: :?: :?:

marinc60

#4 Mesaj de marinc60 »

Si inca ceva: de ce nu faceti pentru preluarea datelor initiale o balanta in care sa se poata completa toate rubricile aferente: sold initial, rulaje, total sume si sold final ???

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Ok. Să o luăm metodic.
Iniţial spuneai că nu ai rulajele anterioare trecerii de la Ciel la Saga, respectiv total sume de la data de 30/06/2005.
Acest lucru înseamnă că atunci cînd s-a creat firma şi i s-a dat luna de începere a programului, luna iulie 2005, în acel ecran de preluare nu s-au introdus sume.
Uite cum introduci datele pe care le-ai avut în Ciel:
Intri pe Administrare - Configurare societăţi.
Apeşi butonul Preluare date contabile.
În ecranul care îţi apare luna de începere a lucrului cu programul trebuie să fie Iulie 2005.
Apeşi Devalidare.
La debit/credit iniţial an se introduc soldurile iniţiale pe 2005 cu care ai început anul 2005.
La debit/credit anterior se introduc total sume debitoare/creditoare din balanţa lunii iunie 2005 (30/06/2005).
Sumele se introduc în valori denominate.
La terminarea introducerii se validează datele.
Nu are sens introducerea unei balaţe de genul celei sugerate. Logic, acele date sunt deja listate şi există deja introduse într-un alt program. Dacă introduci datele aşa cum am arătat anterior vei avea toate elementele necesare: sold iniţial, rulaj, total sume, sold final.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns