concedii medicale

pascug476

concedii medicale

#1 Mesaj de pascug476 »

in luna iunie la o societate unul din salariati a fost in concediu medical
am o nelamurire in calculul sas suportat de angajator
in statul de plata la recapitulatia contributiilor imi apare un cas angajator calculat pentru zilele lucrate de angajat plus cas calculat pentru cele 5 zile de concediu suportate din fondul de salarii
in anexa 2 a declaratiei cas imi apare pe linga acesta suma inca un cas calculat pentru concedii medicale conf legii 19/2000 suma ce nu se cumuleaza in declaratia 102
ce se raporteaza pina la urma ?
cum este corect in declaratia cas , sau in declaratia 100 care corespunde cu statul?

stoicat

Re: concedii medicale

#2 Mesaj de stoicat »

"pascug476"
Am si eu concedii medicale pe iunie ,cas angajator calculat corect , suma din stat- cas angajator-se gaseste si-n:
- D.102-cas angajator
- Anexa 1.2/fata ,lit.Q-total CAS angajator de virat
Daca doriti ,dati date concrete.
Mai verificati odata ...

chivuc

Re: concedii medicale

#3 Mesaj de chivuc »

La Concediu Medical nu se mai retine contributia pt. somaj de la salariat? Mentionez ca 3 zile sunt din FS si 10 din CCI.

mantogp957

#4 Mesaj de mantogp957 »

Pai a depasit 30 zile de boala? Se retine somaj pentru cele 13 zile.

stoicat

#5 Mesaj de stoicat »

Pentru CM suportate din CCI nu se calculeaza contributia pentru somaj.

Hot.149/2008
Art. 14. - (1) Baza lunara de calcul asupra careia angajatorii au obligatia de a retine si de a vira contributia individuala la bugetul asigurarilor pentru somaj, conform art. 27 alin. (1) din lege, este reprezentata de venitul brut realizat lunar de persoanele asigurate obligatoriu, prin efectul legii, prevazute la art. 19 din lege, constituit, dupa caz, din urmatoarele elemente:
g) indemnizatiile pentru concedii, indemnizatiile pentru perioadele de incapacitate temporara de munca, suportate de unitati, conform legii, in situatia in care raporturile de munca sau de serviciu sunt suspendate pentru incapacitate temporara de munca, daca aceasta nu depaseste 30 de zile, precum si orice alte indemnizatii acordate salariatilor si suportate de unitati, potrivit legii;

chivuc

#6 Mesaj de chivuc »

mantogp957 scrie:Pai a depasit 30 zile de boala? Se retine somaj pentru cele 13 zile.
30 de zile de CM luate o singura data? Sau in ultimele 12 luni? In cazul meu angajatul a avut in MARTIE 3 zile din FS + 2 zile din CCI si in continuare in APRILIE 14 zile din CCI. Si acum in IULIE inca 13 zile (3 din FS si 10 din CCI). Pe luna iulie SAGA mi/a facut doar 423 = 444+4312 Somajul nu apare. Cum e corect?

stoicat

#7 Mesaj de stoicat »

1.Nota contabila facuta pt.L.03 si 04 nu e corecta ,daca va apare 423=4372,am verificat la mine .Am la o firma un angajat in CM din 05.01.09 si pana -n 31.07.09 si intradevar in lunile ian.si feb.imi apare si mie in NC 423=4372 , luni in care indem. CM este suportata 5 zile calendaristice de unitate si restul din CCI.
Si-n plus ,in NC suma este mai mare decat contributia de somaj retinuta in stat.
Din luna martie -iulie ,luni in care indem. este suportata intotalitate din CCI, pe NC apare doar 423=444+4312.

2.Statul este corect intocmit ,contrib de somaj calculata la venit af timp lucrat + suma din CM suporata de firma in lunile ian. si feb.,iar din martie - iulie, am retineri la angajatul respectiv doar CAS si impozit.
Verificati in stat daca este corect calculata contributia pt. somaj.
NC ,dupa mine ,nu vreau sa supar pe nimeni,cred ca nu este corect generata.
N-am dat imporanta NC ,atata timp cat sumele din ct.4372 erau corecte,mesajul dvs.mi-a dat de lucru ......asa este cum ziceti cu NC...dar
calculul somajului este corect facut in stat.
Vedeti ce scrie si in linkul de mai jos.
http://www.trendix.ro/stire.php?idss=3
Numai bine.
Ultima oară modificat Sâm Sep 19, 2009 10:04 pm de către stoicat, modificat 1 dată în total.

chivuc

#8 Mesaj de chivuc »

am inteles ce mi/ai scris STOICAT! Dar, la CM suportat dinCCI se mai calculeaza contrib individuala la somaj??

stoicat

#9 Mesaj de stoicat »

La CM suportat dinCCI NU se mai calculeaza contrib individuala la somaj si nici contributia datorata de angajator.

chivuc

#10 Mesaj de chivuc »

OK. MULTUMESC!

Scrie răspuns