Diurna la extern

ciobanui711

Diurna la extern

#1 Mesaj de ciobanui711 »

Stie cineva cate zile se poate acorda diurna la extern(Germania). Am un angajat care pleaca pentru 2-3 luni in Germania. Ii este salariu din Romania afectat in vreun fel cat timp el este in delegatie?

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

ciobanui711

#3 Mesaj de ciobanui711 »

Multumesc frumos. :)

dragans980

ajutor intocmire decont chelt extern

#4 Mesaj de dragans980 »

Buna seara
Am petrecut multe ore cautand inclusiv pe alte site-uri despre cum fac decontul de chelt la un ordin de deplas.la extern si nu m-am lamurit.Am Ordin deplasare la extern (Austria) formularul obisnuit 14-5-4,n-a luat avans din firma ca nu a avut timp sa mearga la banca,vine inapoi si-si face decontul de chelt. cum ? 1) pe verso-ul Ord. de deplas(asa faceam acu 9 ani)fostii mei colegi spun ca asa fac si acum ,
2)folosind formularul Decont chelt.(pt. deplas.externe) 14-5-5 ?si atunci am Ord.deplas.+decont chelt.?
Rog daca cineva poate sa-si faca timp sa-mi raspunda.
Cu multumiri

mantogp957

#5 Mesaj de mantogp957 »

Eu folosesc deconturile clasice, 14-5-4 si pentru delegatiile externe pentru ca cele gasite pe diverse site-uri sunt pentru marfuri si daca nu am asa ceva nu m-am mai complicat cu adaptarea lui. Deci, se completeaza pe fata ordinul de deplasare conform cerintelor de pe el, apoi pe verso se face ca un referat scurt in care se scrie ca respectivul s-a deplasat in interes de serviciu la... cu mijloc de transport (daca e cazul, din firma), precizeaza ca anexeaza cheltuielile efectuate in timpul deplasarii si ca scopul deplasarii a fost indeplinit, semnatura si apoi insira cheltuielile facute, document cazare, masa, transport, cu sumele respective, se face un total si se solicita decontarea lor. Cam asta este. Se semneaza si la titular avans si se face calculul la diferentelede primit sau de restituit la firma.

dragans980

#6 Mesaj de dragans980 »

Multumesc mult
A mers cu autoturismul proprietate personala(are consum mai mic)cel care e in comodat pe firma e de teren , are consum mare si nu merge cu el in afara tarii ,vrea sa-l foloseasca doar in deplasarile pe drumurile patriei (consuma 10%). Deocamdata are 2 deplasari una externa si una interna -le voi calcula diseara.
Numai bine.

Scrie răspuns