productie lemn

cozmac679

productie lemn

#1 Mesaj de cozmac679 »

Daca va rog ff frumos ma ajutati cu o problema :cum se inregistreaza in saga productia lemn ;am 78.08 mc lemn din care rezulta cherestea 64.12 ,rumegus 2.61 ,laturoaie 11.34 .cum fac inregistrarea in saga la productie?

va multumesc si ozi buna!

mandeala464

#2 Mesaj de mandeala464 »

1. Ati facut receptia la lemn( din Intrari )
2. Faceti bon de consum din "Bonuri consum".
3. Facti Bon de predare a produselor obtinute din "Productie"

Trebuie sa aveti toate articolele definite : lemn - mat prima , rumegus - deseuri ,cherestea - produs finit ... etc

spor la treaba!

eugen01

#3 Mesaj de eugen01 »

daca aveti Saga C(stocuri), ar trebui sa aveti create gestiuni de Produse finite, Materii prime etc..Ordinea ar fi urmatoarea:
1.Articole
>creez Lemn/Bustean / tip-materii prime/um-mc
>creez Cherestea /tip-produse finite /um-mc
(nu stiu daca rumegusul si laturoaiele sunt considerate pierderi tehnologice, produse reziduale etc...)
2.Operatii>Intrari> Introduc factura de primire a materiei prime (cu definirea furnizorlui in prealabil)
3.Diverse>Comenzi>apar 3 ecrane (Numele clientului, Produs,Consum)
4.La terminarea "comenzii" se merge in Operatii>Productie si se completeaza ecranele respective.
5.Dupa predarea Produsului finit se revine in ecranul de comenzi si se completeaza rubrica de inchidere a comenzii.

ideea e ca orice vreau sa imi apara in saga trebuie creat in meniul Articole, si incadrat corespunzator...

cozmac679

#4 Mesaj de cozmac679 »

Dar din comenzi se evideentiaza doar cheresteaua conform facturii de vinzari dar mie imi mai ramine pe stoc ,pe mine m-ar interesa cum se opereaza din ecranul productie ptr ca eu debitez mai mult decit vind si mi ramine marfa in stoc,

eugen01

#5 Mesaj de eugen01 »

daca inteleg eu bine, e vorba de obtinerea unei cantitati, care se vinde la mai multi clienti.Nici o problema, deschid Comanda(pe orice nume) unde trec cantitatea pe care o predau in Productie.Prin iesiri, scot cantitatile cerute de client, pana la epuizarea stocului..

mandeala464

#6 Mesaj de mandeala464 »

In contabilitate nu exista "pe orice nume " pentru ca se deschide Comanda pe baza unui formular de comanda : stampilat de "orice nume "
si de altfel mi se pare foarte grea aceasta metoda de abordare a productiei.

De altfel dejavantajul lucrului prin acest ecran este ca eu nu pot sa dau in consum materiale pentru aceeasi lucrare in mai multe zile : Ex azi dau in consum tttt , maine yyyy , poimaine .... si la sfarsit inchei comanda in 5 zile . deci din punct de vedere al gestiunii nu corespunde cu realitatea.
Toate materialele apar date in consum la data comenzii .
Merge aceasta metoda daca procesul de productie pentru comanda respectiva se incheie intr-o zi .

eugen01

#7 Mesaj de eugen01 »

...daca procesul de productie se desfasoara pe mai multe zile, faceti descarcarea prin Bon de consum.Poate nu am sesizat eu, daca e vorba de Comanda client sau Comanda catre atelierul de productie.Eu am inteles comanda productie unde e irelevant numele clientului, din moment ce produc acelasi articol pentru mai multi clienti, si nu stiu ce o sa-mi comande fiecare..Banuiesc ca sunt mult mai relevante cantitatile intrate sau iesite...in fine...va doresc succes...

eugen01

#8 Mesaj de eugen01 »

1.Completarea consumului in ecranul comenzi, ma ajuta sa stiu/tipari consumurile directe aferente unui produs/serviciu.
2.La "predarea" in meniul Productie programul ma intreaba daca vreau sa "import materialele consumabile".deci nu e obligatoriu sa le scad in aceeasi zi cu terminarea comenzi.
3.Pentru productie e obligatoriu acel Raport de productie, care in realitate este acel Bon de predare-primire, emis din meniul productie.
4.Mai adaug faptul ca se poate face si retetar(daca am niste consumuri standard pentru unele produse) repartizare pe grupe si multe alte situatii.E drept ca prin Saga operatii(Nir,Bondeconsum etc..) pe care in realitate, scriptic vorbind, trebuie sa le faca mai multi oameni, le introduce unul singur.Procedura o fi greoaie...dar nu Saga e de vina...

cozmac679

#9 Mesaj de cozmac679 »

Scuze dar tot nu m am lamurit poate cineva care lucreaza exact cu lemn sa mi raspunda ;nu ar fi mai simplu ca la sumal ;am debitat 10mc lemn au rezultat 8 mc cherestea si 1mc deseuri 1mc rumegus ;............parerea mea

olteanz

#10 Mesaj de olteanz »

Colegii nostri s-au intrecut in a te ajuta, de la a la z. S-a spus tot ce trebuia. Care e de fapt problema? Sumal-ul nu e program de contabilitate, are alta destinatie. Daca din lemnul cumparat (bustean, cherestea) s-ar obtine paturi si scaune care ar mai fi legatura cu sumal-ul?
1+1=3

mandeala464

#11 Mesaj de mandeala464 »

Eu lucrez in domeniul prelucrarii lemnului.
V-am explicat cum lucrez eu, explicati mai pe larg ce nu va iese bine , sau ce nu ati inteles .

Sumal ... of !

mandeala464

#12 Mesaj de mandeala464 »

Eu lucrez in domeniul prelucrarii lemnului.
V-am explicat cum lucrez eu, explicati mai pe larg ce nu va iese bine , sau ce nu ati inteles .

Sumal ... of !

mandeala464

#13 Mesaj de mandeala464 »

1. Bon de consum :
bustean ----10 mc pret ----

2. Productie : bon de predare
Cherestea - 8 mc
deseu - 2 mc

3. vanzare : Iesiri : factura : cherestea--- pret

suciul574

#14 Mesaj de suciul574 »

cosmac, spune-mi te rog cum stabilesti cantitatile cherestea, rumegus, etc care ies din gaterare?
multumesc

cozmac679

#15 Mesaj de cozmac679 »

depinde de randamentul utilajului de debitat: 80%.70% sau 75% cherestea 15% deseuri sau 10 sau 20 dupa caz si restul la suta rumegus.

Scrie răspuns