productie lemn
productie lemn
Daca va rog ff frumos ma ajutati cu o problema :cum se inregistreaza in saga productia lemn ;am 78.08 mc lemn din care rezulta cherestea 64.12 ,rumegus 2.61 ,laturoaie 11.34 .cum fac inregistrarea in saga la productie?
va multumesc si ozi buna!
va multumesc si ozi buna!
-
daca aveti Saga C(stocuri), ar trebui sa aveti create gestiuni de Produse finite, Materii prime etc..Ordinea ar fi urmatoarea:
1.Articole
>creez Lemn/Bustean / tip-materii prime/um-mc
>creez Cherestea /tip-produse finite /um-mc
(nu stiu daca rumegusul si laturoaiele sunt considerate pierderi tehnologice, produse reziduale etc...)
2.Operatii>Intrari> Introduc factura de primire a materiei prime (cu definirea furnizorlui in prealabil)
3.Diverse>Comenzi>apar 3 ecrane (Numele clientului, Produs,Consum)
4.La terminarea "comenzii" se merge in Operatii>Productie si se completeaza ecranele respective.
5.Dupa predarea Produsului finit se revine in ecranul de comenzi si se completeaza rubrica de inchidere a comenzii.
ideea e ca orice vreau sa imi apara in saga trebuie creat in meniul Articole, si incadrat corespunzator...
1.Articole
>creez Lemn/Bustean / tip-materii prime/um-mc
>creez Cherestea /tip-produse finite /um-mc
(nu stiu daca rumegusul si laturoaiele sunt considerate pierderi tehnologice, produse reziduale etc...)
2.Operatii>Intrari> Introduc factura de primire a materiei prime (cu definirea furnizorlui in prealabil)
3.Diverse>Comenzi>apar 3 ecrane (Numele clientului, Produs,Consum)
4.La terminarea "comenzii" se merge in Operatii>Productie si se completeaza ecranele respective.
5.Dupa predarea Produsului finit se revine in ecranul de comenzi si se completeaza rubrica de inchidere a comenzii.
ideea e ca orice vreau sa imi apara in saga trebuie creat in meniul Articole, si incadrat corespunzator...
-
In contabilitate nu exista "pe orice nume " pentru ca se deschide Comanda pe baza unui formular de comanda : stampilat de "orice nume "
si de altfel mi se pare foarte grea aceasta metoda de abordare a productiei.
De altfel dejavantajul lucrului prin acest ecran este ca eu nu pot sa dau in consum materiale pentru aceeasi lucrare in mai multe zile : Ex azi dau in consum tttt , maine yyyy , poimaine .... si la sfarsit inchei comanda in 5 zile . deci din punct de vedere al gestiunii nu corespunde cu realitatea.
Toate materialele apar date in consum la data comenzii .
Merge aceasta metoda daca procesul de productie pentru comanda respectiva se incheie intr-o zi .
si de altfel mi se pare foarte grea aceasta metoda de abordare a productiei.
De altfel dejavantajul lucrului prin acest ecran este ca eu nu pot sa dau in consum materiale pentru aceeasi lucrare in mai multe zile : Ex azi dau in consum tttt , maine yyyy , poimaine .... si la sfarsit inchei comanda in 5 zile . deci din punct de vedere al gestiunii nu corespunde cu realitatea.
Toate materialele apar date in consum la data comenzii .
Merge aceasta metoda daca procesul de productie pentru comanda respectiva se incheie intr-o zi .
...daca procesul de productie se desfasoara pe mai multe zile, faceti descarcarea prin Bon de consum.Poate nu am sesizat eu, daca e vorba de Comanda client sau Comanda catre atelierul de productie.Eu am inteles comanda productie unde e irelevant numele clientului, din moment ce produc acelasi articol pentru mai multi clienti, si nu stiu ce o sa-mi comande fiecare..Banuiesc ca sunt mult mai relevante cantitatile intrate sau iesite...in fine...va doresc succes...
1.Completarea consumului in ecranul comenzi, ma ajuta sa stiu/tipari consumurile directe aferente unui produs/serviciu.
2.La "predarea" in meniul Productie programul ma intreaba daca vreau sa "import materialele consumabile".deci nu e obligatoriu sa le scad in aceeasi zi cu terminarea comenzi.
3.Pentru productie e obligatoriu acel Raport de productie, care in realitate este acel Bon de predare-primire, emis din meniul productie.
4.Mai adaug faptul ca se poate face si retetar(daca am niste consumuri standard pentru unele produse) repartizare pe grupe si multe alte situatii.E drept ca prin Saga operatii(Nir,Bondeconsum etc..) pe care in realitate, scriptic vorbind, trebuie sa le faca mai multi oameni, le introduce unul singur.Procedura o fi greoaie...dar nu Saga e de vina...
2.La "predarea" in meniul Productie programul ma intreaba daca vreau sa "import materialele consumabile".deci nu e obligatoriu sa le scad in aceeasi zi cu terminarea comenzi.
3.Pentru productie e obligatoriu acel Raport de productie, care in realitate este acel Bon de predare-primire, emis din meniul productie.
4.Mai adaug faptul ca se poate face si retetar(daca am niste consumuri standard pentru unele produse) repartizare pe grupe si multe alte situatii.E drept ca prin Saga operatii(Nir,Bondeconsum etc..) pe care in realitate, scriptic vorbind, trebuie sa le faca mai multi oameni, le introduce unul singur.Procedura o fi greoaie...dar nu Saga e de vina...
-
-
-