masuri de simplificare insolventa

schiaucum

masuri de simplificare insolventa

#1 Mesaj de schiaucum »

imi cer scuze daca s -a mai discutat dar nu am gasit pe forum. O firma, platitoare de tva, aplica masurile de simplificare , in cazul livrarii catre o firma in insolventa? eu asa inteleg din art 160 pct 2 lit d. am sunat la finante la Arges au zis ca nu am sunat la asistenta contribuabili la minister au zis ca aplic. Voi ce parere aveti?multumesc

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Da se aplica, daca nu face comert cu amanuntul. Textul e clar in codul fiscal.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

schiaucum

#3 Mesaj de schiaucum »

multumesc Tomac, asa am inteles si eu, dar m -au dat peste cap astia de la Finante de la Arges. Oricum le-am facut si scris sa vad ce-mi raspund. O saptamana buna

cretuc183

#4 Mesaj de cretuc183 »

Si daca fac comert cu amanuntul, ca vanzator catre un client in insolventa?
Noi suntem un magazin mare de materiale de constructii (cherestea, fier beton, adezivi, ciment, bca, varuri, vopsele) , comert cu amanuntul, vindem catre persoane fizice pe baza de bon fiscal si catre firme de constructii pe baza de factura, avem preturi fixe, lucram cu discount pentru clientii mari. A venit un client, o firma de constructii, cu notificare sa-i facturam cu taxare inversa deoarece e in insolventa. De asemenea, spune ca nu ne poate oferi instrument de plata garantie, datorita insolventei. Asa sa fie? Pot eu sa-i facturez cu folosind masurile simplificate?

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Nu se aplică taxarea inversă în cadrul comerţului cu amănuntul.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

cretuc183

#6 Mesaj de cretuc183 »

Dar daca as crea si o gestiune en gross, in care sa transfer pe baza de aviz doar marfa care mi-o cumpara clientul respectiv?

paturcai

#7 Mesaj de paturcai »

TomaC sustine corect o prevedere legala.
Faptul ca vrei sa ajuti acea firma aflata in insolventa ca sa nu ii mai facturezi cu TVA este un lucru laudabil.
Daca in obiectul de activitate ai prevazut si codul CAEN pentru intermedieri sau vanzarea engros pe langa detail nu-i nicio problema, ii faci factura fara TVA mentionand pe factura si motivul pentru care nu colectezi TVA.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

lazurl333

#8 Mesaj de lazurl333 »

cand se aplica masurile simplificate cand societatea este in procedura de insolventa sau cand avem certificatul de insolventa de la tribunal?mai exact ce document trebuie sa avem ca sa putem incepe facturarea fara tva si intocmirea notificarilor catre clienti-furnizori prin care sa-i anuntam de insolventa.si inca o problema ,firma la care lucrez eu nu incaseaza si nici nu plateste cu numerar de obicei prin compensari.una dintre firmele cu care lucreaza a inceput din august sa nu mai factureze cu tva,eu am continuat cu tva.cum trebuie sa procedez?

lazurl333

#9 Mesaj de lazurl333 »

deci nu stie nimeni.multumesc

stoicat

#10 Mesaj de stoicat »

Vedeti art. 160, Cod fiscal privind măsurile simplificate care vă exonerează de la plata TVA pe perioada insolvenţei.

Scrie răspuns