Buna seara! am o mica problema...societatea mea este un transportator marfuri, incheind contracte-comenzi de transport cu diversi clienti...pe comanda este trecut pretul transportului negociat iar in cazul in care se face transportul spre Constanta-AGIGEA PORT este evidentiata taxa trecere pod si taxa port separata. Cum facturez aceste taxe?ex: valoare transport 1000 lei +19% =1190 lei;taxa pod (pe bon 47 lei cu tot cu tva)???? intocmesc factura 47 +19% sau separ din cei 47 lei 19%? (39.5+7.5)
CLIENTUL DORESTE facturata taxa separat fata de valoarea transportului.
VA MULTUMESC!!!
factura....
Orice refacturare a unor taxe (mai putin cele vamale si/sau TVA in numele clientului) se aplica TVA.
Faci un serviciu recuperand niste bani pe care ii platesti si in mod normal prestarea de serviciu este purtatoare de TVA.
In cazul tau si taxa de trecere pod, care chiar daca bonul nu-ti permite sa deduci TVA, vei factura:
47+19%TVA.
Faci un serviciu recuperand niste bani pe care ii platesti si in mod normal prestarea de serviciu este purtatoare de TVA.
In cazul tau si taxa de trecere pod, care chiar daca bonul nu-ti permite sa deduci TVA, vei factura:
47+19%TVA.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!