tva

paharutc

tva

#1 Mesaj de paharutc »

Suntem o societate comercială română plătitoare de TVA. Efectuăm servicii de transport cu punct de plecare între ţările membre ale UE, deci nu din România. Cum suntem priviţi din punct de vedere al TVA- se aplică sau nu? Maşinile nu ajung în ţară reparaţiile fiind făcute de firme din di ferite ţări. Ni se facturează cu TVA.Putem deduce TVA de pe acele facturi? Totodată, noi facem şi transport din Germania către altă firmă din Germania şi plata a fost făcută cu tot cu TVA. Cum emitem în acest caz facturile ?

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Deduceţi TVA numai dacă vă factureză firme din România.Nu puteţi deduce TVA decât de pe facturi din RO.
Dacă beneficiarul este din altă ţară decît RO, este neimpozabil în RO, din punct de vedere al TVA.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

apetrem

#3 Mesaj de apetrem »

Atentie la o exceptie importanta pentru firma din RO care face transport intre alte doua state UE:
daca un client NU comunica codul de TVA, atunci apare obligatia de înregistrare
în statul membru în care începe transportul.

Asta pentru ca, locul transportului intracomunitar de bunuri este:
- locul unde începe transportul intracomunitar,
- sau statul membru in care clientul a comunicat codul de TVA.

Atentie si la situatiile in care clientul comunica un cod de tva din RO,
desi sediul lui este in alt stat. In acest caz se factureaza cu tva.

Avand in vedere si achizitiile cu tva pe care le face o astfel de firma, in opinia mea,
este mai rentabil ca aceasta sa se inregistreze in statele unde are interese.

teodorg133

#4 Mesaj de teodorg133 »

Rog un sfat de la cei care au mai fost in aceasta situatie :

O societ.infiintata in febr.2007, de catre un jurist care nu a comunicat admin.vectorul fiscal, spunandu-i ca NU este platit.de TVA, care societ.depune corect toate decl. 100 si 102 ca pt un NEPLATIT de TVA, primeste in sept.2009 notificare de la finante ca ESTE platitor de TVA...se duce la reg.comert, scoate copie dupa vector si afla ca ESTE platit....nu il mai gaseste pe jurist sa-l intrebe de ce i-a spus gresit vectorul...in fine...

trebuie sa depuna acum din urma, din martie 2007 toate decl.300 lipsa, el neavand in balanta TVA nici dedus nici colectat... :cry: :cry:

Eu m-am gandit ca fiind 2 ani fiscali inchisi cu bilanturi, sa fac reglarile acum la sept 2009, corect pt trim 3 2009, si sa folosesc analit.la chelt. ca pentru anii preced si inchise prin 1174 cele vechi, iar cele curente, abia acum la sept 2009 sa le duc in 121, adica chelt fara tva ale lui 2009.... :?:

Ce ma sfatuiti ? e bine asa ?....plizzzz :roll: :roll:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

teodorg133

#5 Mesaj de teodorg133 »

si inca o completare : firma a cumparat in iun 2006 niste utilaje agricole din Danemarca, in baza unui invoice, cu val in dkk la cursul de atunci...acum, daca tot a aflat ca e platit de tva , mai poate face ceva? sa-l deduca ?
Ultima oară modificat Dum Oct 04, 2009 10:37 am de către teodorg133, modificat de 2 ori în total.
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]

teodorg133

#6 Mesaj de teodorg133 »

Stie cineva ??? :cry: :cry: :cry:
[/color]

apetrem

#7 Mesaj de apetrem »

Nu cred ca ai o alta varianta, practic trebuie sa-i refaci contabilitatea.
Bineanteles ca rezultatul refacerii va fi operat in contabilitatea lunii curente.
Cred ca ai postat ceva gresit, utilajele nu puteau fi cumparate inaite de infiintare...
Marian Apetre

teodorg133

#8 Mesaj de teodorg133 »

teodorg133 scrie:si inca o completare : firma a cumparat in iun 2006 niste utilaje agricole din Danemarca, in baza unui invoice, cu val in dkk la cursul de atunci...acum, daca tot a aflat ca e platit de tva , mai poate face ceva? sa-l deduca ?
iunie 2007 :oops:
[/color]

apetrem

#9 Mesaj de apetrem »

Deduc si colectez TVA ca si cum ar fi fost facute la vremea lor.
Mai nasol este la TVA colectata, unde va trebuii aplicata 19% la total incasat si nu 19/119 cum ar fi normal.
Asta din cauza unei formulari deficitare atat in CF cat si Directiva V cu privire la
baza de impozitare definita ca "tot ceea ce constituie contrapartida obţinută".
Marian Apetre

teodorg133

#10 Mesaj de teodorg133 »

apetrem scrie:Deduc si colectez TVA ca si cum ar fi fost facute la vremea lor.
Mai nasol este la TVA colectata, unde va trebuii aplicata 19% la total incasat si nu 19/119 cum ar fi normal.
Asta din cauza unei formulari deficitare atat in CF cat si Directiva V cu privire la
baza de impozitare definita ca "tot ceea ce constituie contrapartida obţinută".
Nu am stiu de Directiva asta, eu am facut decl.300 din urma ca sa le depuna, iar la 4427 am scos TVA din suma normal...nu am aplicat 19% la total pt ca fact alea nici macar nu le-a incasat !!! :oops: :oops: a vandut niste utilaje agricole unei pers.fiz, cu factura (atunci fara tva) si nici macar nu a primit banii ( sunt in litigiu, se judeca :roll: :roll: )....acum ce sa fac ? sa refac declar cu tva aplicat la total ??? :shock: :shock: :shock:
[/color]

apetrem

#11 Mesaj de apetrem »

Eu zic s-o lasi asa, poate ca nu toata lumea are ghinion...
Marian Apetre

teodorg133

#12 Mesaj de teodorg133 »

Multumesc , Marian... :wink: ...poate nu-l cauta tocmai pe asta, care a avut ghinion...desi eu, ca si Scorpion, cam sunt urmarita de "neica ghinionul asta"...si mai e o vorba romaneasca..." de ce ti-e teama, d-aia nu scapi? :roll: :roll: :roll: ...multumesc !!!...om vedea..
[/color]

Scrie răspuns