CECURI SI BILETE LA ORDIN REFUZATE LA PLATA!CUM LE OPEREZ???

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
teban cozoso552

CECURI SI BILETE LA ORDIN REFUZATE LA PLATA!CUM LE OPEREZ???

#1 Mesaj de teban cozoso552 »

Am si eu o problema!Am o societate care primeste bilete la ordin de la client si le gireaza la furnizor.Totul ok! Insa scadentele au termene destul de mari intre 60 si 90 de zile.Surprizele au inceput de ceva vreme de cand ni se refuza destul de frecvent bilete la ordin si am dificultati la inregistrarea refuzului in program!Cum ar trebui sa procedez?Am incercat cateva metode insa apoi am ori probleme cu situatia furnizorilor\clientilor ori cu bo care nu imi apa ca incasate.Tot de aceiasi natura e problema si cand retragem de la plata bo pt.ca nu avem bani sa le platim si le inlocuim cu altele fie girate fie pe alte sume?Ce e de facut?

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Nu mai folositi modulul de CEC-uri si bilete la ordin.
Folositi-l numai in situatia in care aveti certitudinea ca ele se vor incasa. Parca am avut mana aurita cand am scris despre neimplementarea acestei proceduri.
Nu suntem o socitate civilizata iar situatia descrisa de refuz ar trebui sa fie un accident si nu o regula cum este acum.
Eu spun nu mai folositi acel modul. E absurd! E absurd pentru ca pentru unii este bun pentru altii nu. E absurd pentru ca a fost atata munca in spatele acestei proceduri...
Eu nu-l folosesc tocmai din aceasta cauza.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

davidb107

#3 Mesaj de davidb107 »

Sunt de acord. Pana la urma, rolul acestor instrumente de plata este de a oferi o garantie ca plata se va face la termenul stabilit, dar cand nu mai sunt o garantie, nu are rost sa le mai introduci in program

dascam368

#4 Mesaj de dascam368 »

si vine garda si da amenzi de 4000 lei pentru neinregistrarea instrumentelor de plata/incasare in conta; deci, oricum am lua-o tot nu e bine pentru noi

apetrem

#5 Mesaj de apetrem »

4.000 daca ai noroc, ca pot sa dea si 10.000, ca atat este maxima la:
"Deţinerea, cu orice titlu, de bunuri materiale, titluri de valoare, numerar şi alte drepturi şi obligaţii,
precum şi efectuarea de operaţiuni economice, fără să fie înregistrate în contabilitate;"
Marian Apetre

davidb107

#6 Mesaj de davidb107 »

Dar de ce sa ne sapam noi groapa? Cine ne pune sa scriem pe facturi seria BO? Iei biletul cu data emiterii nespecificata si scadenta corespunzatoare si il tii in sertar pana la data scadentei, cand mergi frumusel cu el la banca si-l depui. Cine poate spune ca nu l-ai primit tocmai la data scadentei?

badoid354

#7 Mesaj de badoid354 »

si cu carnetele de cec-uri cu filele lipsa cum se face? e excelent modulul.

davidb107

#8 Mesaj de davidb107 »

Din postura de furnizor, e valabil atat pt CEC-uri, cat si BO. Ca si client platitor cu instrumente de plata, e de preferat sa lucrezi cu BO. Daca ai totusi CEC-uri lipsa la cotor si ti le cere cineva la control, ceea ce mi se pare rarisim, poti sa spui ca le-ai dat unui delegat, administrator etc.
Poate pare treaba de copii, dar, sa fim seriosi, trebuie sa fim atat de sinceri cu organul si sa ne speriem si de atata lucru. Eu zic ca daca ai un raspuns pregatit, o scuza plauzibila, ceva si, binenteles, nu sunt ,,programati" sa amendeze, vor trece peste micile scapari.
Eu asa fac :wink:

badoid354

#9 Mesaj de badoid354 »

modulul de cec-uri nu-l folosesc ca m-as speria de organe. dar asa vad ce facturi se deconteaza. altfel cum se face? numai din extras cont bancar? nu prea ai cum, ca se deconteaza multe facturi cu un instrument de plata si nu se vad in extras. plus ca stiu cand sa alimentez contu', ca vin cec-uri la plata. eu asa fac :wink: bune alertele! bun modulul!

gondorg

Re: CECURI SI BILETE LA ORDIN REFUZATE LA PLATA!CUM LE OPERE

#10 Mesaj de gondorg »

totusi,este o problema cu inregistrarea in contabilitate a acestor instrumente de plata,in cazul in care ele sunt girate si apoi refuzate..sau alte situatii in care nu se ajunge la incasarea fara probleme a acestora...se va face un modul fiabil de gestiune a acestor instrumente?...si oare pe cand?

eugen01

Re: CECURI SI BILETE LA ORDIN REFUZATE LA PLATA!CUM LE OPERE

#11 Mesaj de eugen01 »

Scrie răspuns