buna ziua,
am o firma noua la care actele ii sunt varza facute de catre o minunata contabila.
- firma e de cativa ani : toate contributiile ii sunt facute aiurea in sensul ca inregistra doar contributia angajatorului la somaj si cci si restul erau cu 0 in balanta, inclusiv impozitul pe salarii 0 lei. am inceput sa o i-au incept din urma si sa reglez cat de cat, dar problema e ca am doar balanta sintetica de gradul 1 la un moment dat, pana prin iulie 2008 am sintetica de gradul 2 , am mai putut face cateva stornari de inregistrari. si platile sunt inregistrare aiurea. plateste impozite si scade contributii salariale.. am facut 2 conturi unice de salarii, bugetul statului si bugete sociale. dar faza e ca i-a platind tot aiurea nu corespunde cu fisa rol si am in plus platit fata de fisa rol. vroiam sa intreb daca diferenta o bag pe venituri e vreo problema ?
ca nu stiu cum si numai am nervi sa fac din urma si nici nu sunt platita pentru corectare din urma...ce ma sfatuiti sa fac?
multumesc.
diferente fata de fisa rol
Nu-i frumos sa vorbiti colegii de breasla de rau.
Fosta contabila nu trebuie vorbita ci ucisa. Ma rog nici eu nu sunt in stare sa fac asta.
Dar...
Trebuiesc vazute STATELE de salarii depuse si macar de acolo va faceti o idee macar extracontabil.
Ca vreti sa treceti pe venituri "ce nu iese" nu este o idee rea dar e periculoasa: odata se va razbuna si aceasta licenta. Lucrez si eu o firma care are o situatie asemanatoare: am carpit si am fost pus in fata faptului implinit: dovada, adica balantele din urma. A fost o tragedie pentru mine.
Pe langa STATE mai trebuie vazute si declaratiile. Munca este multa iar cel pentru care lucrati nu stie adevarul trebuie sa i-l spuneti: nimeni nu lucreaza pe degeaba. Sincer trebuiesc zile pana pui si extracontabil pe picioare o situatie pe ani.
Refacerea costa. Trist dar adevarat.
Pentru ca la fel de adevarat poate fi si reciproca: muncesc pe degeaba pun pe picioare totul si clientul meu pleaca pentru ca a gasit cu 100 de lei mai putin in alta parte. Si v-ar mira ca la plecare clientul sa nu ceara banii inapoi pentru ce n-a platit?
Fosta contabila nu trebuie vorbita ci ucisa. Ma rog nici eu nu sunt in stare sa fac asta.
Dar...
Trebuiesc vazute STATELE de salarii depuse si macar de acolo va faceti o idee macar extracontabil.
Ca vreti sa treceti pe venituri "ce nu iese" nu este o idee rea dar e periculoasa: odata se va razbuna si aceasta licenta. Lucrez si eu o firma care are o situatie asemanatoare: am carpit si am fost pus in fata faptului implinit: dovada, adica balantele din urma. A fost o tragedie pentru mine.
Pe langa STATE mai trebuie vazute si declaratiile. Munca este multa iar cel pentru care lucrati nu stie adevarul trebuie sa i-l spuneti: nimeni nu lucreaza pe degeaba. Sincer trebuiesc zile pana pui si extracontabil pe picioare o situatie pe ani.
Refacerea costa. Trist dar adevarat.
Pentru ca la fel de adevarat poate fi si reciproca: muncesc pe degeaba pun pe picioare totul si clientul meu pleaca pentru ca a gasit cu 100 de lei mai putin in alta parte. Si v-ar mira ca la plecare clientul sa nu ceara banii inapoi pentru ce n-a platit?
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
pana la urma am gasit o solutie, noapte e un sfetnic bun.
ce am gasit ca nu a inregistrat notele contabile aferente salariilor am stornat ce a gresit si facut cum trebuia. fac note explicative cu trimitere la balante si stat de plata si ce ramane am facut alte 2 conturi unice in balante cu sumele de pe 2008 si le tin acolo pana le mai reglez pe parcurs..cum mai descopar cate o anomalie.
la tva in chimb din 12 deconturi ..doar 2 au fost corecte.....ce sa mai zic
am mai vazut greseli..dar nici in halul asta in acte....
multumesc pentru sfat.
ce am gasit ca nu a inregistrat notele contabile aferente salariilor am stornat ce a gresit si facut cum trebuia. fac note explicative cu trimitere la balante si stat de plata si ce ramane am facut alte 2 conturi unice in balante cu sumele de pe 2008 si le tin acolo pana le mai reglez pe parcurs..cum mai descopar cate o anomalie.
la tva in chimb din 12 deconturi ..doar 2 au fost corecte.....ce sa mai zic
am mai vazut greseli..dar nici in halul asta in acte....
multumesc pentru sfat.